Close

Ontbijt

Ontbijt, voor mij de beste maaltijd van de dag. Starten met een heerlijk ontbijt maakt je dag al helemaal goed.

Posted on by RoseLicious

Koolhydraatarme brownie

Foodblogswap, een leuke manier om een andere receptenbundel te leren kennen en zo een beetje te verdiepen in nieuwe receptjes. Voor deze #wijbloggenglutenvrij ging ik aan de slag met recepten van @ikbenglutenvrij. Doorheen de jaren hebben ze er heel wat gemaakt, ik koos er eentje uit en ging daarmee aan de slag – met een

Posted on by RoseLicious

Toast met bessen en chocolade

Een heerlijk verwen en zoet ontbijt, wie houd er niet van toast en warme bessen? Combineer daar een beetje chocolade bij en je hebt een beetje hemel in je bord…IngrediëntenGlutenvrije boterham: 2 stuksDiepvriesbessen: 200 gramPure chocolade: 4 brokjesBereidingswijzeStap 1: Rooster je boterham – ik heb hem graag krokant dus ik stop hem soms wel 3 tot

Posted on by RoseLicious

Chocolade bananenbrood wafels

Wafels, maar dan een voedzame versie. Gezoet met bananen en op basis van havermout. Heerlijk genieten bomvol chocolade!IngrediëntenBanaan: 2 stuksEi: 3 stuksGlutenvrije havermout: 200 gramCacaopoeder: 4 elBoekweitmeel: 100 gramYoghurt: 125 mlBakpoeder: 1 tlMargarine: 2 elBereidingswijzeStap 1: Neem je blender en doe hier eerst alle natte ingrediënten in. Anders geraakt de blender vast en krijg je geen

Posted on by RoseLicious

Oven-appel

Een appel, heerlijk zacht en zoet vers uit de oven met je favoriete granola. Weet jij een beter manier om je dag te starten of neem dit eens als snack of gezond taartje tussendoor…IngrediëntenAppel: 1 stukPlantaardige yoghurt: 125 mlGranola: 4 elKaneelBereidingswijzeStap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. en neem een ovenschaaltje klaar. Stap 2: Snij de appel

Posted on by RoseLicious

Bloemkoolbrood

Dit brood is zo lekker, zonder gluten en bomvol groentjes.IngrediëntenBloemkool: 1 stukUi: 1 stukLookpoeder: 1 elEi: 3 stuksZonnebloemolie: 1 elGedroogde tijm: 1 elGedroogde rozemarijn: 1 elPaprikapoeder: 1 elPeper, zoutBereidingswijzeStap 1: Maal de roosjes van de bloemkool fijn in een blender of rasp deze met een wortel rasp fijn. Snij de ajuin fijn en meng dit samen

Posted on by RoseLicious

Granola koekjes

Heb je granola gemaakt maar is deze toch iets zachter geworden dan je wou? Maak dan deze lekkere granola koekjes, de granola is terug lekker krokant en deze koekjes kan je echt niet weerstaan!IngrediëntenGranola: 250 gramBoekweitmeel: 150 gramAmandelmeel: 100 gramEivervanger: 2 elAmandelmelk (ongezoet): 100mlSoja margarine: 150 gramBakpoeder: 1/2 zakjeBereidingswijzeStap 1: Eerst gaan we het beslag maken om dit

Posted on by RoseLicious

Baked oats met banaan, pinda en chocolade

Een herfstig ontbijtje, als het kouder buiten wordt eet ik ook graag een lekker warm ontbijt. Deze baked oats zijn echt een aanrader met banaan, chocolade en pindakaas. Een momentje heerlijk genieten als je het mij vraagt!Ingrediënten (1p)Glutenvrije havermout: 15 grKokospoeder: 10 grOngezoete amandelmelk: 150 mlBanaan: 1 stukChocolade: Een stukjeChiazaad: 1 elPindakaas: 1 elKaneel: 1 tlBereidingswijzeStap 1:Voor

Posted on by RoseLicious

Havermoutpannenkoekjes met fruit

Een lekker tussendoortje of een heerlijk ontbijtje, kies maar. Deze pannenkoekjes zijn zonder suiker, gluten en melk!IngrediëntenGlutenvrije Havermout (gemalen): 250 grCashew melk: 400 mlEi: 2 stuksBakpoeder: 2 tlKiwi: 1 stukAppel: 1 stukBessen: 1 stukBereidingswijzeStap 1: Start met het bereiden van het beslag. Let wel, omdat je met havermout werkt vind ik het altijd net iets

Posted on by RoseLicious

Worteltaart-havermoutpap

In het najaar heb ik ook wel zin in een lekker hartverwarmend ontbijt. Combineer dit met een superlekker gebak en je krijgt een lekkere havermoutpap zonder suiker maar met een gezonde portie groentes.IngrediëntenGlutenvrije havermout: 40 grOngezoete amandelmelk: 200 mlRozijnen: Een handvolWortels: 2 stuksBanaan: 1/2 stukSpeculaaskruiden: 2 tlBereidingswijzeStap 1:Rasp als eerste de 2 wortels – hoe

Posted on by RoseLicious

Havermout-kruidkoek

Lust jij graag een stukje kruidkoek of peperkoek? Ik alvast wel, hier een versie met havermout – glutenvrij en melkvrij!IngrediëntenHavermout: 300 gramHoning: 50 gramLauw water: 180 mlEi: 1 stukSpeculaaskruiden: 2 tlBakpoeder: 1,5 tlKokossuiker: 25 gramBereidingswijzeStap 1: Doe de havermout in een kom en doe hierbij de speculaaskruiden, de kokossuiker en het bakpoeder. (Dit zijn alle droge