Close

Lunch

Lunch, een beetje lichter dan de hoofdmaaltijd maar evenwaardig in voedingsstoffen en vooral een moment om te genieten. Wist je dat elk gerechtje op deze blog gluten- en lactosevrij is? Moest je het niet weten, zou het je waarschijnlijk niet eens opvallen.

Posted on by RoseLicious

Springrolls met rivierkreeftjes

Ben jij al klaar voor de lente? Ik wel hoor, zeker en vast met deze spring rolls, boordevol groentjes en lekker met een Aziatische dip.Ingrediënten (2p.)Rijstvellen: 6 stuksKomkommer: 1/2 komkommerPreischeuten: 1 handjeRivierkreeftjes: 100 gramRode paprika: 1 stukGekookte rijst: 50 gramRucola sla: 1 handjeSojasaus: 2 elPindakaas: 1 elCitroen: Sap van 1/2 stukSesamzaadjesBereidingswijzeStap 1: We starten met

Posted on by RoseLicious

Toast met bessen en chocolade

Een heerlijk verwen en zoet ontbijt, wie houd er niet van toast en warme bessen? Combineer daar een beetje chocolade bij en je hebt een beetje hemel in je bord…IngrediëntenGlutenvrije boterham: 2 stuksDiepvriesbessen: 200 gramPure chocolade: 4 brokjesBereidingswijzeStap 1: Rooster je boterham – ik heb hem graag krokant dus ik stop hem soms wel 3 tot

Posted on by RoseLicious

Snelle ovenschotel met diepvriesgroentjes en vis

Geen tijd om uitgebreid te koken? Ik maak dan vaak een maaltijd klaar met weinig werk waardoor je perfect kunt multitasken zonder in te boeten op kwaliteit van het eten.IngrediëntenKabeljauw: 2 stuksBoni selection groentenmix: 500 gramAardappel (optioneel): 2 stuksOlijfolie: 3 elPeper en zoutPaprikapoederDressingBereidingswijzeStap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.Stap 2: Schil de aardappels en snij

Posted on by RoseLicious

Wafel croque

Tegenwoordig gooi ik bijna alles in het wafelijzer – zelfs een croque monsieur. Deze keer niet met brood maar met deeg.IngrediëntenGlutenvrij meel: 200 grEi: 2 stuksMargarine: 50 mlWater: 2 elHesp: 3 schellenLactosevrije of vegan kaas: 3 schellenPeper en zoutBereidingswijzeStap 1: We starten met het maken van het deeg, in plaats van boterhammen gebruiken we namelijk glutenvrij

Posted on by RoseLicious

Chocolade bananenbrood wafels

Wafels, maar dan een voedzame versie. Gezoet met bananen en op basis van havermout. Heerlijk genieten bomvol chocolade!IngrediëntenBanaan: 2 stuksEi: 3 stuksGlutenvrije havermout: 200 gramCacaopoeder: 4 elBoekweitmeel: 100 gramYoghurt: 125 mlBakpoeder: 1 tlMargarine: 2 elBereidingswijzeStap 1: Neem je blender en doe hier eerst alle natte ingrediënten in. Anders geraakt de blender vast en krijg je geen

Posted on by RoseLicious

Tomaat-Basil soep

Ik eet zeer vaak soep, het is lekker maar ook zeer voedzaam en gemakkelijk verteerbaar. Zeker tomatensoep staat hier vaak op tafel, één van mijn absolute favorietjes.IngrediëntenTomaten: 750 grWortel: 1 stukUi: 1 stukBasilicum: 15 gr (+ een beetje voor de afwerking)Groentebouillon: 1 elPaprikapoeder: 1 elWater: 1 lPeper en zoutBereidingswijzeStap 1: Snij de ajuin en wortel in

Posted on by RoseLicious

Bloemkoolbrood

Dit brood is zo lekker, zonder gluten en bomvol groentjes.IngrediëntenBloemkool: 1 stukUi: 1 stukLookpoeder: 1 elEi: 3 stuksZonnebloemolie: 1 elGedroogde tijm: 1 elGedroogde rozemarijn: 1 elPaprikapoeder: 1 elPeper, zoutBereidingswijzeStap 1: Maal de roosjes van de bloemkool fijn in een blender of rasp deze met een wortel rasp fijn. Snij de ajuin fijn en meng dit samen

Posted on by RoseLicious

Haring, appel en dille salade

Een verfrissende maar lekkere salade, recht uit zee. Heerlijk met de zoete touch van de appel.IngrediëntenZure haring: 1 bokaalAppel: 1 stukIjsberg salade: 1/2 kropKersttomaatjes: 10 stuksAardappelen: 3 stuksEi: 1 stukYoghurt: 2 elCitroensap: 1 elDille: 1/4 bosje verse dillePeper, zoutBereidingswijzeStap 1: Eerst maken we de dressing, neem de yoghurt, het citroensap en meng dit onder elkaar met een

Posted on by RoseLicious

Havermoutpannenkoekjes met fruit

Een lekker tussendoortje of een heerlijk ontbijtje, kies maar. Deze pannenkoekjes zijn zonder suiker, gluten en melk!IngrediëntenGlutenvrije Havermout (gemalen): 250 grCashew melk: 400 mlEi: 2 stuksBakpoeder: 2 tlKiwi: 1 stukAppel: 1 stukBessen: 1 stukBereidingswijzeStap 1: Start met het bereiden van het beslag. Let wel, omdat je met havermout werkt vind ik het altijd net iets

Posted on by RoseLicious

Worteltaart-havermoutpap

In het najaar heb ik ook wel zin in een lekker hartverwarmend ontbijt. Combineer dit met een superlekker gebak en je krijgt een lekkere havermoutpap zonder suiker maar met een gezonde portie groentes.IngrediëntenGlutenvrije havermout: 40 grOngezoete amandelmelk: 200 mlRozijnen: Een handvolWortels: 2 stuksBanaan: 1/2 stukSpeculaaskruiden: 2 tlBereidingswijzeStap 1:Rasp als eerste de 2 wortels – hoe