Close

Dessert en zoet

Als een echte zoetekauw is deze categorie mijn absolute favoriet. Een mengeling van verantwoorde gerechtjes en echte guilty pleasures. Genieten met balans dus!

Posted on by RoseLicious

Carrot cake bananenbrood

Carrot cake maar dan zonder suiker en in een verantwoorde zoete versie. Klaar voor een heerlijk ontbijt of tussendoortje? Hier het recept.IngrediëntenAmandelmeel: 125 gramEi: 3 stuksBanaan: 2 stuksSpeculaaskruiden: 1 elBakpoeder: 1 tlRozijnen: 50 gramWortel: 3 stuks gerasptBereidingswijzeStap 1: Neem de bananen en plet deze. Hoe rijper de bananen zijn, hoe zachter en smeuiger het gebak en

Posted on by RoseLicious

Watermeloen met kokos en munt

Een lekker fris gerechtje dat je als ontbijt, dessert of heerlijk lichte lunch kan eten. Zelfs als hapje op je feestje vormt dit een leuk detail.IngrediëntenKokosyoghurt: 250mlMunt: 2 takjesWatermeloen: 2 schijvenNoten en zaden: voor de afwerkingBereidingswijzeStap 1: Neem de watermeloen en snij deze in 2, snij dan enkele grote shijven van de watermeloen van ongeveer

Posted on by RoseLicious

Vegan cheesecake met lavendel

Een vegan cheesecake met lavendel, ja hoor – je hoort het goed. Bij deze cheesecake komt geen enkel kaasje aan te pas.IngrediëntenCashewnoten: 200 gramMacadamianoten: 80 gramDadels: 10 stuksPecannoten: 150 gramSpeculaaskruiden: 1 elAgar Agar: 1/2 zakjeKokosolie: 4 elKokosmelk: 1/2 blikjeCitroen: 1/2 stukVanillepoeder: 1/2 tlGedroogde bessen: Een handjeGeschaafde amandelen: voor de afwerkingLavendel: 7 à 8 elBereidingswijzeBodemStap 1:

Posted on by RoseLicious

Chocolade-kokosijsjes

Licht en romig, fris en vol chocolade. Deze ijsjes zijn mijn favoriete verfrissing deze zomer. Dat staat nu al vast!IngrediëntenKokosmelk: 200 mlOngezoete amandelmelk: 400 mlCacaopoeder: 6 elChocolade: 50 gramBereidingswijzeStap 1: Ik gebruik voor dit recept frisco vormpjes – deze zijn gemakkelijk handelbaar en herbruikbaar. Zet deze alvast opzij klaar.Stap 2:Neem dan de kokosmelk, ongezoete amandelmelk en

Posted on by RoseLicious

Blueberry American pancakes

Amerikaanse pannenkoeken op Belgische bodem, heerlijk genieten met wat blauwe bessen en wat popcorn om het af te maken. Een zoete zonde met een heerlijk einde!IngrediëntenGlutenvrije bakmix: 1/2 pakjeOngezoete amandelmelk: 250 mlBlauwe bessen 200 gramVanille: 1 tlBakpoeder: 1tlMaïsolieBereidingswijzeStap 1: Neem een blender en start met de “natte” ingrediënten – eitjes voegen we in dit beslag niet

Posted on by RoseLicious

Worteltaart pannenkoeken

Pannenkoeken die natuurlijk zoet zijn met de hulp van wortels en een vleugje kaneel. Met de rozijntjes meegebakken lijkt het echt wat worteltaart pannenkoeken.IngrediëntenGlutenvrije bakmix: 1/2 pakjeOngezoete amandelmelk: 250 mlGeraspte wortel: 200 gramRozijnen: 100 gramKaneel: 1tlBereidingswijzeStap 1: Voordat we kunnen pannenkoeken bakken moeten we eerst het pannenkoeken beslag maken. Dit doen we met behulp van een

Posted on by RoseLicious

Koolhydraatarme brownie

Foodblogswap, een leuke manier om een andere receptenbundel te leren kennen en zo een beetje te verdiepen in nieuwe receptjes. Voor deze #wijbloggenglutenvrij ging ik aan de slag met recepten van @ikbenglutenvrij. Doorheen de jaren hebben ze er heel wat gemaakt, ik koos er eentje uit en ging daarmee aan de slag – met een

Posted on by RoseLicious

Muffins met chocolade en framboos

Een zoete zonde, muffins met chocolade en framboos en toch zonder toegevoegde suikers, een ideale combinatie niet? Hiervan kan je elk moment van de dag genieten!IngrediëntenAmandelmeel: 150 gramKikkererwtenmeel: 50 gramEieren: 2 stuksMargarine: 75 gramBakpoeder: 1 tlPure chocolade: 70 gramGedroogde frambozen: 3 elBereidingswijze Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de amandelmeel met de

Posted on by RoseLicious

Toast met bessen en chocolade

Een heerlijk verwen en zoet ontbijt, wie houd er niet van toast en warme bessen? Combineer daar een beetje chocolade bij en je hebt een beetje hemel in je bord…IngrediëntenGlutenvrije boterham: 2 stuksDiepvriesbessen: 200 gramPure chocolade: 4 brokjesBereidingswijzeStap 1: Rooster je boterham – ik heb hem graag krokant dus ik stop hem soms wel 3 tot

Posted on by RoseLicious

Cookie pudding cups

Cookie pudding cupsEen zoete bite die gevaarlijk lekker is, glutenvrij – melkvrij en suikervrij genieten!IngrediëntenGlutenvrij meel: 200 gramMargarine: 125 gramAmandelmeel: 50 gramBakpoeder: 5 gramChocolade druppels: 75 gramEieren: 2 stuks + 1 stukCashewmelk: 500 mlPuddingpoeder: 75 gramVanillepoeder: 1 mespuntBereidingswijzeStap 1: Eerst maken we de pudding zodat deze kan afkoelen. Neem de cashewmelk en doe deze in een