Close

Dessert en zoet

Als een echte zoetekauw is deze categorie mijn absolute favoriet. Een mengeling van verantwoorde gerechtjes en echte guilty pleasures. Genieten met balans dus!

Posted on by RoseLicious

Koolhydraatarme brownie

Foodblogswap, een leuke manier om een andere receptenbundel te leren kennen en zo een beetje te verdiepen in nieuwe receptjes. Voor deze #wijbloggenglutenvrij ging ik aan de slag met recepten van @ikbenglutenvrij. Doorheen de jaren hebben ze er heel wat gemaakt, ik koos er eentje uit en ging daarmee aan de slag – met een

Posted on by RoseLicious

Muffins met chocolade en framboos

Een zoete zonde, muffins met chocolade en framboos en toch zonder toegevoegde suikers, een ideale combinatie niet? Hiervan kan je elk moment van de dag genieten!IngrediëntenAmandelmeel: 150 gramKikkererwtenmeel: 50 gramEieren: 2 stuksMargarine: 75 gramBakpoeder: 1 tlPure chocolade: 70 gramGedroogde frambozen: 3 elBereidingswijze Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de amandelmeel met de

Posted on by RoseLicious

Toast met bessen en chocolade

Een heerlijk verwen en zoet ontbijt, wie houd er niet van toast en warme bessen? Combineer daar een beetje chocolade bij en je hebt een beetje hemel in je bord…IngrediëntenGlutenvrije boterham: 2 stuksDiepvriesbessen: 200 gramPure chocolade: 4 brokjesBereidingswijzeStap 1: Rooster je boterham – ik heb hem graag krokant dus ik stop hem soms wel 3 tot

Posted on by RoseLicious

Cookie pudding cups

Cookie pudding cupsEen zoete bite die gevaarlijk lekker is, glutenvrij – melkvrij en suikervrij genieten!IngrediëntenGlutenvrij meel: 200 gramMargarine: 125 gramAmandelmeel: 50 gramBakpoeder: 5 gramChocolade druppels: 75 gramEieren: 2 stuks + 1 stukCashewmelk: 500 mlPuddingpoeder: 75 gramVanillepoeder: 1 mespuntBereidingswijzeStap 1: Eerst maken we de pudding zodat deze kan afkoelen. Neem de cashewmelk en doe deze in een

Posted on by RoseLicious

Chocolade bananenbrood wafels

Wafels, maar dan een voedzame versie. Gezoet met bananen en op basis van havermout. Heerlijk genieten bomvol chocolade!IngrediëntenBanaan: 2 stuksEi: 3 stuksGlutenvrije havermout: 200 gramCacaopoeder: 4 elBoekweitmeel: 100 gramYoghurt: 125 mlBakpoeder: 1 tlMargarine: 2 elBereidingswijzeStap 1: Neem je blender en doe hier eerst alle natte ingrediënten in. Anders geraakt de blender vast en krijg je geen

Posted on by RoseLicious

Oven-appel

Een appel, heerlijk zacht en zoet vers uit de oven met je favoriete granola. Weet jij een beter manier om je dag te starten of neem dit eens als snack of gezond taartje tussendoor…IngrediëntenAppel: 1 stukPlantaardige yoghurt: 125 mlGranola: 4 elKaneelBereidingswijzeStap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. en neem een ovenschaaltje klaar. Stap 2: Snij de appel

Posted on by RoseLicious

Granola koekjes

Heb je granola gemaakt maar is deze toch iets zachter geworden dan je wou? Maak dan deze lekkere granola koekjes, de granola is terug lekker krokant en deze koekjes kan je echt niet weerstaan!IngrediëntenGranola: 250 gramBoekweitmeel: 150 gramAmandelmeel: 100 gramEivervanger: 2 elAmandelmelk (ongezoet): 100mlSoja margarine: 150 gramBakpoeder: 1/2 zakjeBereidingswijzeStap 1: Eerst gaan we het beslag maken om dit

Posted on by RoseLicious

Havermout-kruidkoek

Lust jij graag een stukje kruidkoek of peperkoek? Ik alvast wel, hier een versie met havermout – glutenvrij en melkvrij!IngrediëntenHavermout: 300 gramHoning: 50 gramLauw water: 180 mlEi: 1 stukSpeculaaskruiden: 2 tlBakpoeder: 1,5 tlKokossuiker: 25 gramBereidingswijzeStap 1: Doe de havermout in een kom en doe hierbij de speculaaskruiden, de kokossuiker en het bakpoeder. (Dit zijn alle droge

Posted on by RoseLicious

Amandel-yoghurt-peer cake

Een lekker eiwit-rijk gerecht met amandelmeel en peer. Fris, glutenvrij, suikervrij en melkvrij genieten!IngrediëntenAmandelmeel: 125 gramPlantaardige yoghurt: 75 gramHoning: 50 mlMaïsolie: 50 mlEi: 3 stuksBakpoeder: 2 tlPeer: 2 stuksBereidingswijzeStap 1: Verwarm je oven voor op een temperatuur van 180°C.Stap 2: Meng alle ingrediënten door elkaar, eerst de droge ingrediënten en doe er dan voorzichtig beetje per beetje

Posted on by RoseLicious

Sunday chocolate bar

Af en toe kan je wel genieten van iets zoet, vol chocolade en met een beetje snoep. Het beste is om dit zelf thuis te maken niet?IngrediëntenSoja light room: 75 mlPure chocolade: 150 grKokosschaafsel: een beetjeMini marshmallows: een handvolBereidingswijzeStap 1:Neem de chocolade en de light room en smelt deze samen in de microgolf. Let op dat deze