Close

Bijgerechten

Bijgerechten of side-dishes. De ideale combinatie om jou (feest)tafel compleet te maken. Denk maar aan een lekkere barbecue of een leuk verjaardagsfeest met alles erop en eraan!

Posted on by RoseLicious

Watermeloen met kokos en munt

Een lekker fris gerechtje dat je als ontbijt, dessert of heerlijk lichte lunch kan eten. Zelfs als hapje op je feestje vormt dit een leuk detail.IngrediëntenKokosyoghurt: 250mlMunt: 2 takjesWatermeloen: 2 schijvenNoten en zaden: voor de afwerkingBereidingswijzeStap 1: Neem de watermeloen en snij deze in 2, snij dan enkele grote shijven van de watermeloen van ongeveer

Posted on by RoseLicious

Rode bieten hummus

Hou je wel van hummus? Probeer dan zeker deze zoete hummus met rode biet eens? Een lekkere frisse smaak bij aperitief, een slaatje of een snack tussendoor.IngrediëntenKikkererwten (gekookt): 400 gramRode biet (gekookt): 500 gramWater: 150 mlCitroensap: 2 elLookpoeder: 1 elPeper en zoutBieslook (optioneel)BereidingswijzeStap 1: Neem een blender of staafmixer (een blender gaat iets eenvoudiger) en doe

Posted on by RoseLicious

Appel-gember-citroen thee

Kan jij ook genieten van een lekkere thee na je maaltijd? Ik zou elk moment van de dag wel lekkere thee kunnen drinken en dan zeker een zelfgemaakte thee met verse producten. Deze thee met appel, gember en citroen is dan ook een schot in de roos.IngrediëntenAppel: 3 stuksGember: 1/2 stukCitroen: 1/2 stukKaneel: een snuifjeBereidingswijzeStap

Posted on by RoseLicious

Tomaat-Basil soep

Ik eet zeer vaak soep, het is lekker maar ook zeer voedzaam en gemakkelijk verteerbaar. Zeker tomatensoep staat hier vaak op tafel, één van mijn absolute favorietjes.IngrediëntenTomaten: 750 grWortel: 1 stukUi: 1 stukBasilicum: 15 gr (+ een beetje voor de afwerking)Groentebouillon: 1 elPaprikapoeder: 1 elWater: 1 lPeper en zoutBereidingswijzeStap 1: Snij de ajuin en wortel in

Posted on by RoseLicious

Bloemkoolbrood

Dit brood is zo lekker, zonder gluten en bomvol groentjes.IngrediëntenBloemkool: 1 stukUi: 1 stukLookpoeder: 1 elEi: 3 stuksZonnebloemolie: 1 elGedroogde tijm: 1 elGedroogde rozemarijn: 1 elPaprikapoeder: 1 elPeper, zoutBereidingswijzeStap 1: Maal de roosjes van de bloemkool fijn in een blender of rasp deze met een wortel rasp fijn. Snij de ajuin fijn en meng dit samen

Posted on by RoseLicious

Honing-mosterd dressing

Deze dressing zou ik bijna combineren met alles, lekker in een wrap, lekker bij een warm gerecht die wel wat frisheid of pit kan gebruiken…IngrediëntenHoning: 1 elMosterd: 1 elBieslook: 1 el (optioneel)Olijfolie: 4 elLimoensap: 2 elPeper en zout: naar smaakBereidingswijzeStap 1: Snij de bieslook fijn, dit ingrediënt is optioneel – dus als je het niet goed verdraagt kan je het gerust weglaten

Posted on by RoseLicious

Vegan basilicum pesto

Een melkvrije pesto, deze is bijna niet te vinden in de winkel. Daarom besloot ik deze dan ook eens zelf te maken. Hierbij een simpel receptje van een smakelijk extraatje.IngrediëntenOlijfolie: 5 elVerse basilicum: 3 handenKnoflookpoeder: 1 tlPijnboompitten: 30 gramZout en peper: naar smaakBereidingswijzeStap 1: Rooster de pijnboompitten 10 minuutjes op 180°C. in een voorverwarmde oven tot