Close

Posted on by RoseLicious

Watermeloen met kokos en munt

Een lekker fris gerechtje dat je als ontbijt, dessert of heerlijk lichte lunch kan eten. Zelfs als hapje op je feestje vormt dit een leuk detail.IngrediëntenKokosyoghurt: 250mlMunt: 2 takjesWatermeloen: 2 schijvenNoten en zaden: voor de afwerkingBereidingswijzeStap 1: Neem de watermeloen en snij deze in 2, snij dan enkele grote shijven van de watermeloen van ongeveer

Posted on by RoseLicious

Vegan cheesecake met lavendel

Een vegan cheesecake met lavendel, ja hoor – je hoort het goed. Bij deze cheesecake komt geen enkel kaasje aan te pas.IngrediëntenCashewnoten: 200 gramMacadamianoten: 80 gramDadels: 10 stuksPecannoten: 150 gramSpeculaaskruiden: 1 elAgar Agar: 1/2 zakjeKokosolie: 4 elKokosmelk: 1/2 blikjeCitroen: 1/2 stukVanillepoeder: 1/2 tlGedroogde bessen: Een handjeGeschaafde amandelen: voor de afwerkingLavendel: 7 à 8 elBereidingswijzeBodemStap 1:

Posted on by RoseLicious

Vegan curry met selder

Hou jij wel eens van een curry, deze is superlekker. Met kikkererwten en selder geven we het een originele twist. Combineer dit met deze quinoa salade en klaar in no-time.IngrediëntenPaprika: 2 stuksKokosmelk: 1 blikCurrypasta: 1 elKikkererwten: 1 bokaalKerstomaatjes: 20 stuksTomaten: 6 stuksQuinoa: 2 portiesKomkommer: 1/3 stukSelder: 1 stengelBereidingswijzeStap 1: Neem een grote pan en plaats

Posted on by RoseLicious

Rode poon met asperge-wittewijn-saus

Een fris wijntje met een lekker stukje vis en een romig asperge-sausje. Kan je nog meer wensen? Mijn middag kan alvast niet meer stuk!IngrediëntenAsperges: 8 stuksRode poon: 2 stuksKomkommer: 1/2 stukEi: 1 stukMargarine: 50 gramParanoten: 4 stuksLactosevrije room: 50 mlWitte wijn: 100 mlPeper en zoutBereidingswijzeStap 1:We starten met het maken van de saus, hiervoor heb

Posted on by RoseLicious

Gebakken havermout met blauwe bessen

Gebakken havermout met blauwe bessen, de ideale start van de dag vol energie.Ingrediënten (2p.)(glutenvrije) havermout: 130 gramBanaan: 1 stukDadels: 2 stuksHazelnootmelk: 250 mlGebroken lijnzaad: 1 elKaneel: tlPindakaas: 1,5 elMargrine: 2 elBlauwe bessen: 100 gramBereidingswijzeStap 1: Voor dit recept hebben we niet veel materiaal nodig, een kom, een bakvorm, een vork en een oven. Neem de kom

Posted on by RoseLicious

Risotto met scampi, asperges, erwtjes en radijsjes

Met deze risotto tover je instant zomer op je bord. Lekker fris en toch hartverwarmend.IngrediëntenRisotto-rijst: 150 gramScampi: 16 stuksAsperges: 12 stuksErwtjes: 150 gramRadijsjes: 16 stuksGroentebouillon: 1 elWitte wijn: Om te blussenOlijfoliePeper en zoutBereidingswijzeStap 1: Neem een kookpot of grote pan (let op – alle ingrediënten worden samen in deze pot gevoegd dus deze moet zeker groot

Posted on by RoseLicious

Chocolade-kokosijsjes

Licht en romig, fris en vol chocolade. Deze ijsjes zijn mijn favoriete verfrissing deze zomer. Dat staat nu al vast!IngrediëntenKokosmelk: 200 mlOngezoete amandelmelk: 400 mlCacaopoeder: 6 elChocolade: 50 gramBereidingswijzeStap 1: Ik gebruik voor dit recept frisco vormpjes – deze zijn gemakkelijk handelbaar en herbruikbaar. Zet deze alvast opzij klaar.Stap 2:Neem dan de kokosmelk, ongezoete amandelmelk en

Posted on by RoseLicious

Broccoli pannenkoeken

Een gezond recept met een “verstopte” groente waarbij zelfs de kids kunnen genieten van deze groene pannenkoekjes.IngrediëntenGlutenvrije bakmix: 1/2 pakjeOngezoete amandelmelk: 250 mlBroccoli: 200 gramAmandelpoeder: 50 gramAmandel essence: 1 tlBakpoeder: 1 tlMaïsolieBereidingswijzeStap 1: Neem de blender, eerst gaan we de “natte” ingrediënten samen mengen – door dit te doen krijg je het minst snel klontervorming in

Posted on by RoseLicious

Blueberry American pancakes

Amerikaanse pannenkoeken op Belgische bodem, heerlijk genieten met wat blauwe bessen en wat popcorn om het af te maken. Een zoete zonde met een heerlijk einde!IngrediëntenGlutenvrije bakmix: 1/2 pakjeOngezoete amandelmelk: 250 mlBlauwe bessen 200 gramVanille: 1 tlBakpoeder: 1tlMaïsolieBereidingswijzeStap 1: Neem een blender en start met de “natte” ingrediënten – eitjes voegen we in dit beslag niet

Posted on by RoseLicious

Worteltaart pannenkoeken

Pannenkoeken die natuurlijk zoet zijn met de hulp van wortels en een vleugje kaneel. Met de rozijntjes meegebakken lijkt het echt wat worteltaart pannenkoeken.IngrediëntenGlutenvrije bakmix: 1/2 pakjeOngezoete amandelmelk: 250 mlGeraspte wortel: 200 gramRozijnen: 100 gramKaneel: 1tlBereidingswijzeStap 1: Voordat we kunnen pannenkoeken bakken moeten we eerst het pannenkoeken beslag maken. Dit doen we met behulp van een

Posted on by RoseLicious

Rode bieten hummus

Hou je wel van hummus? Probeer dan zeker deze zoete hummus met rode biet eens? Een lekkere frisse smaak bij aperitief, een slaatje of een snack tussendoor.IngrediëntenKikkererwten (gekookt): 400 gramRode biet (gekookt): 500 gramWater: 150 mlCitroensap: 2 elLookpoeder: 1 elPeper en zoutBieslook (optioneel)BereidingswijzeStap 1: Neem een blender of staafmixer (een blender gaat iets eenvoudiger) en doe

Posted on by RoseLicious

Koolhydraatarme brownie

Foodblogswap, een leuke manier om een andere receptenbundel te leren kennen en zo een beetje te verdiepen in nieuwe receptjes. Voor deze #wijbloggenglutenvrij ging ik aan de slag met recepten van @ikbenglutenvrij. Doorheen de jaren hebben ze er heel wat gemaakt, ik koos er eentje uit en ging daarmee aan de slag – met een

Posted on by RoseLicious

Pasta champignon-ham-kaas

Een lekkere pasta die iedereen wel even gelukkig maakt.Ingrediënten(Glutenvrije) Pasta: 150 gram(Lactosevrije) Kaas: 150 gramHamblokjes: 150 gramAmandelmelk: 300 mlChampignons: 250 gramDiepvrieserwtjes: 150 gramOlijfoliePeper en zoutCitroensap (optioneel)BereidingswijzeStap 1: Weeg de pasta af en zet een kookpot op het vuur om het water te koken voor de pasta. Eventueel kan je hier wat bouillon aan toevoegen maar

Posted on by RoseLicious

Salade met peultjes en rosbief

Op zoek achter een salade zonder salade? Ik lust ook graag mijn groentjes maar niet altijd een portie rauwkost, deze salade met rosbief en peultjes is een lekkere combinatie.Ingrediënten (2p.)Veldsla: 2 handjesKomkommer: 1/2 stukPeultjes: 150 gram(Restje) rosbief: 2 portiesKerstomaatjes: 10 stuksPaarse basilicum: enkele blaadjesOlijfoliePeper en zoutBereidingswijzeStap 1: Als je geen restje rosbief in huis hebt kan

Posted on by RoseLicious

Appel-gember-citroen thee

Kan jij ook genieten van een lekkere thee na je maaltijd? Ik zou elk moment van de dag wel lekkere thee kunnen drinken en dan zeker een zelfgemaakte thee met verse producten. Deze thee met appel, gember en citroen is dan ook een schot in de roos.IngrediëntenAppel: 3 stuksGember: 1/2 stukCitroen: 1/2 stukKaneel: een snuifjeBereidingswijzeStap

Posted on by RoseLicious

Noedels met scampi en pindasaus

Comfortfood rechstreeks van de chinees op je bord, maar dan homemade!IngrediëntenRijstnoedels: 2 portiesScampi: 12 stuksPijpajuin: 3 stengelsEi: 2 stuksKnoflook: 2 teentjesPindakaas: 2 elKetjap manis: 2 elSambal: 1 elSesamolie: 2 elPindanoten: naar keuzeBereidingswijzeStap 1: Dit gerecht is met rijstnoedels gemaakt, indien je glutenvrij moet eten – let dan op dat het 100% rijstnoedels zijn, vaak zijn deze gemengd

Posted on by RoseLicious

Springrolls met rivierkreeftjes

Ben jij al klaar voor de lente? Ik wel hoor, zeker en vast met deze spring rolls, boordevol groentjes en lekker met een Aziatische dip.Ingrediënten (2p.)Rijstvellen: 6 stuksKomkommer: 1/2 komkommerPreischeuten: 1 handjeRivierkreeftjes: 100 gramRode paprika: 1 stukGekookte rijst: 50 gramRucola sla: 1 handjeSojasaus: 2 elPindakaas: 1 elCitroen: Sap van 1/2 stukSesamzaadjesBereidingswijzeStap 1: We starten met

Posted on by RoseLicious

Ovenschotel met gehakt, witte kool en bloemkool

Een ovenschotel vult het huis altijd met warmte en je buik met veel liefde. Geniet ervan!IngrediëntenWitte kool: 150 mlOngezoete amandelmelk: 300 mlGehakt: 200 gramBloemkool: 400 gramLactosevrije kaas: 150 gramAardappelzetmeel: 1 elPeper, zoutBereidingswijze Stap 1: Eerst gaan we alle laagjes appart klaarmaken zodat de ovenschotel enkel de oven in moet voor de laatste stap. Witte kool: snij

Posted on by RoseLicious

Muffins met chocolade en framboos

Een zoete zonde, muffins met chocolade en framboos en toch zonder toegevoegde suikers, een ideale combinatie niet? Hiervan kan je elk moment van de dag genieten!IngrediëntenAmandelmeel: 150 gramKikkererwtenmeel: 50 gramEieren: 2 stuksMargarine: 75 gramBakpoeder: 1 tlPure chocolade: 70 gramGedroogde frambozen: 3 elBereidingswijze Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de amandelmeel met de

Posted on by RoseLicious

Toast met bessen en chocolade

Een heerlijk verwen en zoet ontbijt, wie houd er niet van toast en warme bessen? Combineer daar een beetje chocolade bij en je hebt een beetje hemel in je bord…IngrediëntenGlutenvrije boterham: 2 stuksDiepvriesbessen: 200 gramPure chocolade: 4 brokjesBereidingswijzeStap 1: Rooster je boterham – ik heb hem graag krokant dus ik stop hem soms wel 3 tot

Posted on by RoseLicious

Snelle ovenschotel met diepvriesgroentjes en vis

Geen tijd om uitgebreid te koken? Ik maak dan vaak een maaltijd klaar met weinig werk waardoor je perfect kunt multitasken zonder in te boeten op kwaliteit van het eten.IngrediëntenKabeljauw: 2 stuksBoni selection groentenmix: 500 gramAardappel (optioneel): 2 stuksOlijfolie: 3 elPeper en zoutPaprikapoederDressingBereidingswijzeStap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.Stap 2: Schil de aardappels en snij

Posted on by RoseLicious

Cookie pudding cups

Cookie pudding cupsEen zoete bite die gevaarlijk lekker is, glutenvrij – melkvrij en suikervrij genieten!IngrediëntenGlutenvrij meel: 200 gramMargarine: 125 gramAmandelmeel: 50 gramBakpoeder: 5 gramChocolade druppels: 75 gramEieren: 2 stuks + 1 stukCashewmelk: 500 mlPuddingpoeder: 75 gramVanillepoeder: 1 mespuntBereidingswijzeStap 1: Eerst maken we de pudding zodat deze kan afkoelen. Neem de cashewmelk en doe deze in een

Posted on by RoseLicious

Wafel croque

Tegenwoordig gooi ik bijna alles in het wafelijzer – zelfs een croque monsieur. Deze keer niet met brood maar met deeg.IngrediëntenGlutenvrij meel: 200 grEi: 2 stuksMargarine: 50 mlWater: 2 elHesp: 3 schellenLactosevrije of vegan kaas: 3 schellenPeper en zoutBereidingswijzeStap 1: We starten met het maken van het deeg, in plaats van boterhammen gebruiken we namelijk glutenvrij

Posted on by RoseLicious

Chocolade bananenbrood wafels

Wafels, maar dan een voedzame versie. Gezoet met bananen en op basis van havermout. Heerlijk genieten bomvol chocolade!IngrediëntenBanaan: 2 stuksEi: 3 stuksGlutenvrije havermout: 200 gramCacaopoeder: 4 elBoekweitmeel: 100 gramYoghurt: 125 mlBakpoeder: 1 tlMargarine: 2 elBereidingswijzeStap 1: Neem je blender en doe hier eerst alle natte ingrediënten in. Anders geraakt de blender vast en krijg je geen

Posted on by RoseLicious

Oven-appel

Een appel, heerlijk zacht en zoet vers uit de oven met je favoriete granola. Weet jij een beter manier om je dag te starten of neem dit eens als snack of gezond taartje tussendoor…IngrediëntenAppel: 1 stukPlantaardige yoghurt: 125 mlGranola: 4 elKaneelBereidingswijzeStap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. en neem een ovenschaaltje klaar. Stap 2: Snij de appel

Posted on by RoseLicious

Tomaat-Basil soep

Ik eet zeer vaak soep, het is lekker maar ook zeer voedzaam en gemakkelijk verteerbaar. Zeker tomatensoep staat hier vaak op tafel, één van mijn absolute favorietjes.IngrediëntenTomaten: 750 grWortel: 1 stukUi: 1 stukBasilicum: 15 gr (+ een beetje voor de afwerking)Groentebouillon: 1 elPaprikapoeder: 1 elWater: 1 lPeper en zoutBereidingswijzeStap 1: Snij de ajuin en wortel in

Posted on by RoseLicious

Bloemkoolbrood

Dit brood is zo lekker, zonder gluten en bomvol groentjes.IngrediëntenBloemkool: 1 stukUi: 1 stukLookpoeder: 1 elEi: 3 stuksZonnebloemolie: 1 elGedroogde tijm: 1 elGedroogde rozemarijn: 1 elPaprikapoeder: 1 elPeper, zoutBereidingswijzeStap 1: Maal de roosjes van de bloemkool fijn in een blender of rasp deze met een wortel rasp fijn. Snij de ajuin fijn en meng dit samen

Posted on by RoseLicious

Haring, appel en dille salade

Een verfrissende maar lekkere salade, recht uit zee. Heerlijk met de zoete touch van de appel.IngrediëntenZure haring: 1 bokaalAppel: 1 stukIjsberg salade: 1/2 kropKersttomaatjes: 10 stuksAardappelen: 3 stuksEi: 1 stukYoghurt: 2 elCitroensap: 1 elDille: 1/4 bosje verse dillePeper, zoutBereidingswijzeStap 1: Eerst maken we de dressing, neem de yoghurt, het citroensap en meng dit onder elkaar met een

Posted on by RoseLicious

Granola koekjes

Heb je granola gemaakt maar is deze toch iets zachter geworden dan je wou? Maak dan deze lekkere granola koekjes, de granola is terug lekker krokant en deze koekjes kan je echt niet weerstaan!IngrediëntenGranola: 250 gramBoekweitmeel: 150 gramAmandelmeel: 100 gramEivervanger: 2 elAmandelmelk (ongezoet): 100mlSoja margarine: 150 gramBakpoeder: 1/2 zakjeBereidingswijzeStap 1: Eerst gaan we het beslag maken om dit

Posted on by RoseLicious

Zalm met rode bietenpuree

Voor de smaak van rode bieten moet je zien, of je lust ze, of je lust ze niet. Deze rode bietenpuree is wel een zeer lekkere combinatie met de versgebakken zalm.Ingrediënten (2p.)Zalm: 2 stuksAardappel: 4 stuksRode biet gekookt: 3 stuksWaterkers: 1 zakjeBereidingswijzeStap 1: Zet een pot op het vuur met water en de geschilde aardappelen, kook

Posted on by RoseLicious

Baked oats met banaan, pinda en chocolade

Een herfstig ontbijtje, als het kouder buiten wordt eet ik ook graag een lekker warm ontbijt. Deze baked oats zijn echt een aanrader met banaan, chocolade en pindakaas. Een momentje heerlijk genieten als je het mij vraagt!Ingrediënten (1p)Glutenvrije havermout: 15 grKokospoeder: 10 grOngezoete amandelmelk: 150 mlBanaan: 1 stukChocolade: Een stukjeChiazaad: 1 elPindakaas: 1 elKaneel: 1 tlBereidingswijzeStap 1:Voor

Posted on by RoseLicious

Havermoutpannenkoekjes met fruit

Een lekker tussendoortje of een heerlijk ontbijtje, kies maar. Deze pannenkoekjes zijn zonder suiker, gluten en melk!IngrediëntenGlutenvrije Havermout (gemalen): 250 grCashew melk: 400 mlEi: 2 stuksBakpoeder: 2 tlKiwi: 1 stukAppel: 1 stukBessen: 1 stukBereidingswijzeStap 1: Start met het bereiden van het beslag. Let wel, omdat je met havermout werkt vind ik het altijd net iets

Posted on by RoseLicious

Worteltaart-havermoutpap

In het najaar heb ik ook wel zin in een lekker hartverwarmend ontbijt. Combineer dit met een superlekker gebak en je krijgt een lekkere havermoutpap zonder suiker maar met een gezonde portie groentes.IngrediëntenGlutenvrije havermout: 40 grOngezoete amandelmelk: 200 mlRozijnen: Een handvolWortels: 2 stuksBanaan: 1/2 stukSpeculaaskruiden: 2 tlBereidingswijzeStap 1:Rasp als eerste de 2 wortels – hoe

Posted on by RoseLicious

Glutenvrije en melkvrije lasagne

Dit is een klassieke versie van een lasagne, het ideale comfort food op een koude winteravond.IngrediëntenLasagnebladen schar: 1 pakjeTomatenblokjes: 2 blikkenCourgette: 1 stukWortels: 2 stuksHam: 4 schellenVegan gemalen kaas: 1 pakjePeper, zout, knoflookpoeder, gedroogde rozemarijn, gedroogde laurierCashewmelk MaïzenaPesto: 2 blokjesBereidingswijzeStap 1: We gaan eerst de 2 sauzen maken, het eenvoudigst is om deze op voorhand te maken zodat

Posted on by RoseLicious

Havermout-kruidkoek

Lust jij graag een stukje kruidkoek of peperkoek? Ik alvast wel, hier een versie met havermout – glutenvrij en melkvrij!IngrediëntenHavermout: 300 gramHoning: 50 gramLauw water: 180 mlEi: 1 stukSpeculaaskruiden: 2 tlBakpoeder: 1,5 tlKokossuiker: 25 gramBereidingswijzeStap 1: Doe de havermout in een kom en doe hierbij de speculaaskruiden, de kokossuiker en het bakpoeder. (Dit zijn alle droge

Posted on by RoseLicious

Amandel-yoghurt-peer cake

Een lekker eiwit-rijk gerecht met amandelmeel en peer. Fris, glutenvrij, suikervrij en melkvrij genieten!IngrediëntenAmandelmeel: 125 gramPlantaardige yoghurt: 75 gramHoning: 50 mlMaïsolie: 50 mlEi: 3 stuksBakpoeder: 2 tlPeer: 2 stuksBereidingswijzeStap 1: Verwarm je oven voor op een temperatuur van 180°C.Stap 2: Meng alle ingrediënten door elkaar, eerst de droge ingrediënten en doe er dan voorzichtig beetje per beetje

Posted on by RoseLicious

Wrap met kip, appel en selder

Ik hou wel van een snelle wrap, de ideale hap om mee te nemen of thuis op te eten na een lange dag.IngrediëntenGlutenvrije wrap: 2 stuksAppel: 1 stukKipfilet: 1 stukSelder: 1 stukSla: een handvolPastinaak: 1 stukBereidingswijzeStap 1:Dit recept is voor 2 wraps, je kan er 2 maken en ééntje later opeten of delen met je vriend/

Posted on by RoseLicious

Sunday chocolate bar

Af en toe kan je wel genieten van iets zoet, vol chocolade en met een beetje snoep. Het beste is om dit zelf thuis te maken niet?IngrediëntenSoja light room: 75 mlPure chocolade: 150 grKokosschaafsel: een beetjeMini marshmallows: een handvolBereidingswijzeStap 1:Neem de chocolade en de light room en smelt deze samen in de microgolf. Let op dat deze

Posted on by RoseLicious

Honing-mosterd dressing

Deze dressing zou ik bijna combineren met alles, lekker in een wrap, lekker bij een warm gerecht die wel wat frisheid of pit kan gebruiken…IngrediëntenHoning: 1 elMosterd: 1 elBieslook: 1 el (optioneel)Olijfolie: 4 elLimoensap: 2 elPeper en zout: naar smaakBereidingswijzeStap 1: Snij de bieslook fijn, dit ingrediënt is optioneel – dus als je het niet goed verdraagt kan je het gerust weglaten

Posted on by RoseLicious

Papillot van zalm en asperges

Dit gerechtje gaat bij mij vaak de oven in. Ik heb altijd zalm en asperges in de diepvriezer zitten. Ideaal als je een ochtend in huis moet werken en toch iets lekkers op tafel wilt toveren.IngrediëntenAsperges: 8 stuksZalm: 1 stuk(Zoete) Aardappel: 1 stukPeper en zoutMosterd – honing dressing: Naar smaakBereidingswijzeStap 1: Neem een stuk zilverpapier of bakpapier

Posted on by RoseLicious

Krokante granenkoekjes

Een lekker krokant koekje als tussendoortje, deze zelfgemaakte granenkoekjes zitten bomvol vezels en zijn zeer gezond.IngrediëntenHavervlokken: 150 gramAmaranth vlokken: 100 gramAmandelmeel: 50 gramBakpoeder: 5 gramEi: 2 stuksWater: een beetje (optioneel)Bakboter: 150 gramVanille essence: 1 tlRietsuiker: 50 gramBereidingswijzeStap 1: We starten met alle droge ingrediënten te mengen in een mengkom. Meng dus de havervlokken, de amaranth

Posted on by RoseLicious

Ontbijt yoghurt parfait

Een lekker licht ontbijt met yoghurt en een hele hoop vers fruit.IngrediëntenOngezoete zuivelvrije yoghurt: 150 mlAppel: 1 stukAardbeien, blauwe bes, rode bes: 100 gramAmandelnoten: 10 notenBereidingswijzeStap 1: Snij alle fruit in kleine stukjes, soms als ik een restje appelmoes heb hou ik dit bij om toe te voegen in deze parfait. Snij ook de noten in

Posted on by RoseLicious

Gebakken witloof, appel en burger

Een hartige en zoete combinatie die ideaal is voor je favoriete burger. Ik at deze met een kippenburger maar je kan dit gemakkelijk combineren met jou favoriete hamburger of vegan burger.IngrediëntenWitloof: 2 stronkjesAppel: 1 stukKippenburger: 1 stukRode biet: naar smaakPeper en zoutBereidingswijzeStap 1:Start met de witloof, we gaan deze aanstoven in een pan maar voordat

Posted on by RoseLicious

Kokos-pinda cookiecup

Een smaakbom in een kleine cup, deze cookiecup combineerd kokos, chocolade, pindakaas en koekjes. Is dat geen winnner?IngrediëntenRestje glutenvrije-melkvrije koekjes: 150 gramMargarine: 50 gramKokosijs: 200 gramPure chocolade: 150 gramPindakaas: 50 gramBereidingswijzeStap 1: Neem het restje glutenvrije/ melkvrije koekjes en mix deze fijn in de blender. Voeg hier de margarine aan toe en laat dit mengen tot dit een

Posted on by RoseLicious

Spaghetti bolognaise

Een spaghetti bolognaise, een italiaanse klassieker. Uiteraard moest ik hiervan mijn versie delen, of beter gezegd – een aangepast groenterijke versie!IngrediëntenRode paprika: 1 stukChampignons: 250 gramWortel: 150 gramKikkererwten pasta: 150 gramPuur rundvlees gehakt: 250 gramTomatensaus: 1 potVerse basilicium: naar smaakVegan kaas: naar smaakBereidingswijzeStap 1: Als eerste kan je een pot met water op het kookvuur plaatsen. Het

Posted on by RoseLicious

Ovenschotel met gerookte kip, spinazie en zoete aardappel

Een lekkere, hartverwarmende ovenschotel. Dit vind ik toch wel de beste beschrijving van mijn vriend. Simpel maar o zo lekker!IngrediëntenZoete aardappel: 1 stukSpinazie: 400 gramGerookte kipfilet: 150 gramVegan parmezaanse kaas: 2 elOngezoete amandelmelk: 150 mlVolkoren rijstmeel: 3 elKruidenmengeling: 1 elBereidingswijzeStap 1: Start met het koken van de zoete aardappel, ik had een restje gebruikt dus deze was bij mij

Posted on by RoseLicious

Vegan basilicum pesto

Een melkvrije pesto, deze is bijna niet te vinden in de winkel. Daarom besloot ik deze dan ook eens zelf te maken. Hierbij een simpel receptje van een smakelijk extraatje.IngrediëntenOlijfolie: 5 elVerse basilicum: 3 handenKnoflookpoeder: 1 tlPijnboompitten: 30 gramZout en peper: naar smaakBereidingswijzeStap 1: Rooster de pijnboompitten 10 minuutjes op 180°C. in een voorverwarmde oven tot

Posted on by RoseLicious

Quinoa hawaï salade

Een lekker bijgerecht of de ideale zoete lunch. Deze salade is een goede balans tussen zoet en hartig.IngrediëntenQuinoa: 1 blikjeRucola 1 handAnanas: 1 blikjeKomkommerKerstomaatjesGeraspte rode bietPeper en zoutOlijfolie en citroensapBereidingswijzeStap 1: Neem de groentjes (ananas, komkommer, kerstomaatjes,…) en snij deze in fijne stukjes. Je kan deze stukjes zo groot of zo klein maken als je zelf

Posted on by RoseLicious

Overnight oats met kokos en bessen

Geen tijd om te ontbijten? Dit is met overnight oats geen excuus meer. Je zet dit de avond voordien klaar en kan de volgende ochtend genieten on the go.IngrediëntenGlutenvrije havermout: 30 gramKokosmelk: 200 mlGebroken lijnzaad: 1 elRozijnen & cranberries: 2 elGeraspte kokos: 1 tlVerse bessen: naar keuzeBereidingswijzeStap 1: Neem de havermout, het gebroken lijnzaad en weeg de juiste hoeveelheid

Posted on by RoseLicious

Ijssandwich met framboos, amandel en blauwe bes

Ideaal voor in de zomer, een lekker verfrissende ijssandwich. Hierbij worden dan ook enkele lekkere dingen gecombineerd. Vergeet zeker niet de andere variaties ook te bekijken!IngrediëntenMaïswafels: 4 stuksFramboos sorbet: 100 gramAmandelschaafsel: een handvolBlauwe bessen: een handvolBereidingswijzeStap 1: Neem de maïswafels uit de verpakking en leg enkele klaar. Dat is gemakkelijker om nadien deze te verwerken als

Posted on by RoseLicious

Ijssandwich met kokos en frambozen

Ideaal voor in de zomer, een lekker verfrissende ijssandwich. Hierbij worden dan ook enkele lekkere dingen gecombineerd. Vergeet zeker niet de andere variaties ook te bekijken!IngrediëntenMaïswafels: 4 stuksVegan kokos-ijs: 100 gramVerse frambozen: een handvolBereidingswijzeStap 1: Neem de maïswafels uit de verpakking en leg enkele klaar. Dat is gemakkelijker om nadien deze te verwerken als het snel

Posted on by RoseLicious

Ijssandwich met 3x chocolade

Ideaal voor in de zomer, een lekker verfrissende ijssandwich. Hierbij worden dan ook enkele lekkere dingen gecombineerd. Vergeet zeker niet de andere variaties ook te bekijken!IngrediëntenMaïswafels: 4 stuksVegan chocolade-ijs: 100 gramPure chocolade: 150 gramWitte chocolade: 75 gramBereidingswijzeStap 1: Neem de maïswafels uit de verpakking en leg enkele klaar. Dat is gemakkelijker om nadien deze te verwerken als

Posted on by RoseLicious

Ijssandwich met kokos, pindakaas en chocolade

Ideaal voor in de zomer, een lekker verfrissende ijssandwich. Hierbij worden dan ook enkele lekkere dingen gecombineerd. Vergeet zeker niet de andere variaties ook te bekijken!IngrediëntenMaïswafels: 4 stuksVegan kokos-ijs: 100 gramPindakaas: 1 elChocolade vlokken: een handvolBereidingswijzeStap 1: Neem de maïswafels uit de verpakking en leg enkele klaar. Dat is gemakkelijker om nadien deze te verwerken als

Posted on by RoseLicious

Ijssandwich met chocolade, bessen en zaden

Ideaal voor in de zomer, een lekker verfrissende ijssandwich. Hierbij worden dan ook enkele lekkere dingen gecombineerd. Vergeet zeker niet de andere variaties ook te bekijken!IngrediëntenMaïswafels: 4 stuksVegan chocolade-ijs: 100 gramPure chocolade: 150 gramZadenmengeling: een handvolBessenmengeling: een handvolBereidingswijzeStap 1: Neem de maïswafels uit de verpakking en leg enkele klaar. Dat is gemakkelijker om nadien deze te