Carrot cake maar dan zonder suiker en in een verantwoorde zoete versie. Klaar voor een heerlijk ontbijt of tussendoortje? Hier het recept.

Ingrediënten

  • Amandelmeel: 125 gram
  • Ei: 3 stuks
  • Banaan: 2 stuks
  • Speculaaskruiden: 1 el
  • Bakpoeder: 1 tl
  • Rozijnen: 50 gram
  • Wortel: 3 stuks geraspt

Bereidingswijze

  • Stap 1: Neem de bananen en plet deze. Hoe rijper de bananen zijn, hoe zachter en smeuiger het gebak en hoe zoeter je het gebak krijgt. Doe hierbij de speculaaskruiden en de wortel.
  • Stap 2: Klop dit fijn met een klopper/ mixer en voeg beetje per beetje de eitjes toe. Als de eitjes toegevoegd zijn kan je het amandelmeel en de bakpoeder toevoegen. Als laatste voeg je de speculaaskruiden toe en klop je dit nog eens even goed door.
  • vStap 3: Dan voeg je nog de rozijnen toe en laat je dit even "rusten". Als het deeg ongeveer een half uurtje gerust heeft (dit geeft de rozijnen de tijd om te "wellen" en zo geen vocht meer op te nemen tijdens het bakproces. Neem bakvormpjes of 1 grote bakvorm en bak deze muffins of cake af in een oven voorverwarm op een temperatuur van 180°C. Bak dit af voor ongeveer 20 minuutjes. Prik even met een tandestoker in het deeg en als er geen deeg meer aankleeft is dit klaar.

Laat even rusten en afkoelen uit de vorm en op een rooster. Snij pas aan als het droog is. Je kan dit nog afwerken met wat zelfgemaakte frosting of als ontbijt eten met wat yoghurt.