Gevulde kip met lactosevrije mozzarella

Gevulde kipfilet, een ideaal bij een salade of bij een hoofdgerecht. Ook al eens in reepjes als een hapje geserveerd?

Ingrediënten

  • Scampi's: 12 stuks
  • Tomaten: 6 stuks
  • Basilicum: 5 à 6 blaadjes
  • Tijm: 2 takjes
  • Lente-ui: 2 stengeltjes

Bereidingswijze

  • Stap 1: Neem de scampi's en maak deze proper, snij ze open en haal hier de darmen uit. Kruid deze even goed met peper en zout en doe wat olie in een braadpan. Voeg hier de scampi's aan toe en bak deze even kort maar hevig aan zodat ze een krokant jasje krijgen. (Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn maar zolang ze kort even aangebakken zijn is het goed)
  • Stap 2: Haal de scampi's uit de pan en laat ze even rusten op een bord. Snij de tomaten in kleine blokjes (van ongeveer 0,5cm op 0,5cm). Doe opnieuw wat olie in de pan en voeg hierbij de tomatenblokjes toe. Doe dit op een middelmatig vuur zodat de tomaten tijd hebben om zacht te worden en zeker niet aan te branden.
  • Stap 3: Voeg de versnipperde basilicum toe en de tijmtakjes in hun geheel. (de tijmtakjes halen we nadien er terug uit) Laat deze tomaten nog even sudderen - voor ongeveer een 15-minuutjes.
  • Stap 4: Neem de tomatensaus dan even van het vuur. Haal de tijmtakjes eruit en voeg de fijngesneden pijpajuin toe en de scampi's. Nog heel even sudderen (voor ongeveer 3 minuutjes) en dan kan je het warm serveren. Smakelijk!

Ik heb diepvriesscampi's?

Geen enkel probleem, verse scampi's bakken net iets makkelijker krokant maar wil je ook graag een krokant jasje rond de scampi's? Laat ze dan eerst goed ontdooien en maak ze droog met een keukenpapiertje.

Bestel ten laatste op maandag en haal het deze week af op zaterdag 16u - 18u of zondag 10u - 12u. Indien je later besteld haal je het volgende week op. Sluiten