Een lekker fris gerechtje dat je als ontbijt, dessert of heerlijk lichte lunch kan eten. Zelfs als hapje op je feestje vormt dit een leuk detail.

Ingrediënten

  • Kokosyoghurt: 250ml
  • Munt: 2 takjes
  • Watermeloen: 2 schijven
  • Noten en zaden: voor de afwerking

Bereidingswijze

  • Stap 1: Neem de watermeloen en snij deze in 2, snij dan enkele grote shijven van de watermeloen van ongeveer 1,5 tot 2cm dikte - dit is een gemakkelijke dikte om nadien ook te snijden en te eten. (ook geschikt voor kinderen)
  • Stap 2: Leg de schijven watermeloen op een bord en doe hierop een klein beetje kokosyoghurt. Werk de schijf af met wat noten en zaden en verse takjes munt - wil je extra smaak van de munt (scheur deze dan kapot in plaats van ze te snijden, zo krijg je meer aroma vrij)

Dit is een recept dat perfect kan dienen voor jong en oud, laat je de kinderen ook eens mee versieren? Zo lijkt het nog meer een feestje (maar dan heerlijk gezond).

Waarom is watermeloen superfruit?

De watermeloenen zijn heerlijk groot en zoet. Maar wel zeer gezond, zo zitten de zwarte zaadjes vol met eiwitten, vitaminen en mineralen. Ook de watermeloen zelf zit vol met water, namelijk 90% - zo is dit de beste dorstlesser en een op en top tussendoortje.

Munt uit eigen tuin?

Munt is supergemakkelijk te kweken in eigen tuin, wil je ervoor zorgen dat de munt zeker niet gaat "kruipen", plant deze dan in een potje in de tuin. Zo kan je het hele jaar door genieten van munt zonder je "blauw" te betalen in de winkel.