Close

Rode poon met asperge-wittewijn-saus

Een fris wijntje met een lekker stukje vis en een romig asperge-sausje. Kan je nog meer wensen? Mijn middag kan alvast niet meer stuk!

IngrediΓ«nten

  • Asperges: 8 stuks
  • Rode poon: 2 stuks
  • Komkommer: 1/2 stuk
  • Ei: 1 stuk
  • Margarine: 50 gram
  • Paranoten: 4 stuks
  • Lactosevrije room: 50 ml
  • Witte wijn: 100 ml
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Stap 1:
    We starten met het maken van de saus, hiervoor heb je de asperges nodig, het ei, een 30 gram van de margarine, de lactosevrije room, de witte wijn, peper en zout.

    Kook de asperges gaar en mix deze fijn met een mixer of blender. Zeef dit met een zeef nogmaals door om de laatste draadjes uit te halen. (deze zullen storen in de saus).

    Neem de witte wijn, asperges en lactosevrije room en doe dit samen met het eitje in een kookpot. Roer dit goed door en laat zachtjes pruttelen terwijl je dit regelmatig doorroert. Na een 5 Γ  10 minuutjes pruttelen zal je zien dat de structuur dik genoeg is. Kruid de saus goed af met peper en zout.

    Stap 2:

    Neem de komkommer en snij deze in schijfjes. Snij de schijfjes in met een mes
    (horizontaal en verticaal zonder dat je volledig erdoor snijd en bak deze even kort aan in een pan met wat margarine.

    Neem de aardappel en snij deze in schijfjes en kook deze gaar. Bak ze nog heel even aan in de pan en kruid goed af met wat grof zout.

    Stap 3:

    Snij als garnituur nog wat komkommer in kleine blokjes en hak de paranoten fijn.

    Bak dan als laatste de rode poon gaar en kruid deze goed af met peper en zout.
    Smakelijk!

Welke witte wijn gebruikte ik?

Ik gebruikte een witte wijn van Rueda, een frisse wijn die heel goed samengaat met asperges en het stukje vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *