Gebakken havermout met blauwe bessen, de ideale start van de dag vol energie.

Ingrediënten (2p.)

 • (glutenvrije) havermout: 130 gram
 • Banaan: 1 stuk
 • Dadels: 2 stuks
 • Hazelnootmelk: 250 ml
 • Gebroken lijnzaad: 1 el
 • Kaneel: tl
 • Pindakaas: 1,5 el
 • Margrine: 2 el
 • Blauwe bessen: 100 gram

Bereidingswijze

 • Stap 1: 
  Voor dit recept hebben we niet veel materiaal nodig, een kom, een bakvorm, een vork en een oven. Neem de kom en de vork en prak hiermee de banaan fijn in het kommetje. Snij de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe bij de banaan.
 • Stap 2:
  Heb je volwaardig lijnzaad of gebroken lijnzaad? Indien het lijnzaad nog heel is kan je dit heel even fijnmalen of hakken met een mes - zo zal dit veel beter opgenomen worden door je lichaam. Voeg dit lijnzaad ook toe en roer even door.
 • Stap 3:
  Voeg dan de hazelnootmelk toe, de pindakaas, margarine en het kaneel. Roer dit allemaal door met een vork zodat je een egaal mengsel hebt.
 • Stap 4:
  Voeg als laatste de havermout toe en roer even kort door. Laat dit mengsel ongeveer een 5-minuutjes staan en roer dit dan nogmaals door. Neem de 2 kleine bakvormen en neem een bakpapiertje om de bakvorm te bekleden. Doe het beslag in de bakvormpjes.
 • Stap 5:
  Voeg de blauwe bessen toe in de bakvorm en zorg ervoor dat er enkele blauwe bessen bovenaan blijven. Bak dit af op 180°C voor +/- 25 minuutjes. Prik even om te kijken of het beslag mee komt en doe dit anders nog een 5 à 10 minuutjes langer in de oven.

Laat heel even afkoelen en serveer lauw, smakelijk!

Glutenvrije havermout?

Glutenvrije havermout is enkel nodig als je gluten-intolerant bent. Anders is gewone havermout ook prima.

Havermout is van nature glutenvrij maar komt in het verwerkingsproces vaak in aanraking met gluten zoals tarwe of rogge. Daarom is het belangrijk glutenvrije havermout te kopen die in een aparte kring verwerkt wordt.

Ik ben allergisch aan noten.

Geen enkel probleem, vervang de plantaardige notenmelk dan door kokosmelk of bijvoorbeeld gewone koemelk. (dit receptje is dan wel niet vegan meer)