Met deze risotto tover je instant zomer op je bord. Lekker fris en toch hartverwarmend.

Ingrediënten

  • Risotto-rijst: 150 gram
  • Scampi: 16 stuks
  • Asperges: 12 stuks
  • Erwtjes: 150 gram
  • Radijsjes: 16 stuks
  • Groentebouillon: 1 el
  • Witte wijn: Om te blussen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Stap 1: 
    Neem een kookpot of grote pan (let op - alle ingrediënten worden samen in deze pot gevoegd dus deze moet zeker groot genoeg zijn + de rijst zwelt nog heel wat op).
    Doe hierin een beetje olijfolie en voeg hierbij de rijst toe. Laat dit heel even "glazig" stoven op een zacht vuur en doe er dan wat witte wijn op om te blussen. Doe er dan ook het water bij en de bouillon en laat dit zachtjes sudderen op een klein vuurtje.
  • Stap 2: 
    Als je ziet dat de helft van het water al weggetrokken is kan je de scampi's en andere groentjes toevoegen. Maak ze eerst even schoon (haal het darmkanaal er uit en ontdoe ze van hun schaal). 
    Voeg dan de erwtjes (diepvries) en de asperges in stukjes toe (ik kies voor een risotto ook vaak voor asperges uit de diepvries - deze zijn altijd op het perfecte moment klaar).
  • Stap 3:
    Roer in deze fase regelmatig de rijst door en doe indien nodig een beetje water bij de rijst als het water te snel is verdampt en de rijst nog niet helemaal klaar is.
    Snij de radijsjes in kwartjes en voeg deze als laatste toe zodat ze zoveel mogelijk hun frisse kleur behouden maar toch een beetje zachter zijn geworden.
  • Stap 4:
    Kruid af met peper en zout en serveer lekker vers en warm met wat verse munt of wat verse basilicum.

Kan ik dit gerecht opnieuw opwarmen?

Je kan dit gerecht opnieuw opwarmen maar dan krijg je een zeer zachte structuur en ben je een beetje het gevoel van de rijstkorrel in je risotto kwijt. Ik serveer dit dan ook altijd à la minute.