Close

Chocolade-kokosijsjes

Licht en romig, fris en vol chocolade. Deze ijsjes zijn mijn favoriete verfrissing deze zomer. Dat staat nu al vast!

Ingrediënten

  • Kokosmelk: 200 ml
  • Ongezoete amandelmelk: 400 ml
  • Cacaopoeder: 6 el
  • Chocolade: 50 gram

Bereidingswijze

  • Stap 1: 
    Ik gebruik voor dit recept frisco vormpjes - deze zijn gemakkelijk handelbaar en herbruikbaar. Zet deze alvast opzij klaar.
  • Stap 2:
    Neem dan de kokosmelk, ongezoete amandelmelk en het cacaopoeder en meng dit goed door elkaar (zorg ervoor dat er niet al te veel schuim op komt want dat zorgt voor gaten in je ijsje).
  • Stap 3:
    Neem dan de chocolade en hak deze in kleine stukjes. Doe deze stukjes bij het cacao-melk mengsel en dan kan het vullen van de vormpjes al beginnen. Niet het maken van deze ijsjes maar het wachten tot ze klaar zijn is het moeilijkste.
  • Stap 4:
    Neem de ijsvormpjes en vul deze op tot de rand. Zet deze in de diepvries voor minstens 4u, serveren en opeten maar!

Mijn ijsjes zijn niet goed bevroren?

Je moet deze ijsjes minstens 4 uur invriezen, zeker door de kokosmelk (het romige) duurt het iets langer tot dat dit goed bevroren is.

Ik wil 1 grote vorm in plaats van allerlei kleintjes...

Ja hoor, dat kan ook. Maar roer dit ijs dan om het uur even door en serveer dit vrij snel als je geen ijsmaker hebt. Anders vormen er zich zeer gemakkelijk ijs-kristallen en die zijn niet zo lekker.

Je kan ook iets meer kokosmelk gebruiken voor een nog romiger effect - let wel, dan wordt het ijs wel wat zwaarder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *