Een gezond recept met een "verstopte" groente waarbij zelfs de kids kunnen genieten van deze groene pannenkoekjes.

Ingrediënten

 • Glutenvrije bakmix: 1/2 pakje
 • Ongezoete amandelmelk: 250 ml
 • Broccoli: 200 gram
 • Amandelpoeder: 50 gram
 • Amandel essence: 1 tl
 • Bakpoeder: 1 tl
 • Maïsolie

Bereidingswijze

 • Stap 1: 
  Neem de blender, eerst gaan we de "natte" ingrediënten samen mengen - door dit te doen krijg je het minst snel klontervorming in je deeg. Doe hierin de ongezoete amandelmelk en de broccoli. Mix dit goed fijn zodat dit een mooi mengsel vormt. Dit is de basis voor ons beslag. Doe hierbij de glutenvrije bakmix en het amandelpoeder, doe dit beetje per beetje bij het mengsel in de blender. Doe dit voorzichtig en in 3 delen.
 • Stap 2:
  Voeg als laatste ingrediënten het bakpoeder en de amandel essence toe. Mix dit goed door zodat je een mooi egaal beslag krijgt. Laat dit beslag even rusten (ongeveer een 20 minuutjes) zodat dit beslag goed uitzet.
 • Stap 3:
  Warm dan een pan op, op het vuur en doe hier een beetje olie in. Veeg de overtollige olie weg met een keukenrol papiertje (je kan het hele bakproces hetzelfde papiertje gebruiken + smeer ook af en toe enkel je pan in met het papier zodat die olie - op het papier - ook opgebruikt wordt). Bak deze kleine pannenkoekjes op een middelmatig vuur gaar. Neem er je tijd voor want door het vocht van de broccoli garen deze pannenkoekjes iets trager.
 • Stap 4:
  Je kan deze warm of koud serveren, zowel bij een hartige lunch of een zoet ontbijt. Ik werkte deze pannenkoekjes af met gedroogde framboos en wat kokospoeder.

Welke bakmix wordt gebruikt?

De bakmix die ik gebruikte was de glutenvrije haver-pannenkoekenmix van Consenza.

Kan ik dat ook met een andere bakmix? Ja hoor, maar dan moet je wel even kijken om de verhoudingen misschien aan te passen. Elke bakmix heeft namelijk andere verhoudingen en hier en daar zit er bijvoorbeeld wel of niet ei in...