Amerikaanse pannenkoeken op Belgische bodem, heerlijk genieten met wat blauwe bessen en wat popcorn om het af te maken. Een zoete zonde met een heerlijk einde!

Ingrediënten

 • Glutenvrije bakmix: 1/2 pakje
 • Ongezoete amandelmelk: 250 ml
 • Blauwe bessen 200 gram
 • Vanille: 1 tl
 • Bakpoeder: 1tl
 • Maïsolie

Bereidingswijze

 • Stap 1: 
  Neem een blender en start met de "natte" ingrediënten - eitjes voegen we in dit beslag niet toe want dit zit al in de bakmix verwerkt. Neem dus de ongezoete amandelmelk en vanille. Meng dit even kort door en voeg dan de glutenvrije bakmix en het bakpoeder toe (in 3 delen - zodat het beslag de tijd krijgt dit op te nemen).
 • Stap 2:
  Laat dit beslag even rusten (zeker 10 minuutjes) zodat dit voldoende kan "zetten" - het zetmeel in het beslag die zorgt nog voor een steviger beslag. Neem dan bakpan en doe hier wat beslag in. Ik bak meestal een 3-tal pannenkoekjes tegelijk in de pan aangezien ik liever kleinere pannenkoekjes eet.
 • Stap 3:
  Voeg dan zo snel mogelijk enkele blauwe bessen toe in het deeg (zijn ze te groot - halveer ze dan). En vul aan bovenop met een beetje beslag, zo kleven de bessen niet zo gemakkelijk aan de pan als je de pannenkoek omdraait. Draai ze om en haal ze uit de pan als de pannenkoekjes goudbruin zijn.
 • Stap 4:
  Herhaal dit tot het beslag op is. Serveer met wat extra blauwe bessen en wat popcorn. Smakelijk!

Ik vind ze niet zoet genoeg?

Ik voeg zelden suiker toe aan het beslag zelf, maar indien je wenst kan je altijd een beetje suiker toevoegen.

Je kan ze ook afwerken met wat extra honing of agave siroop naar keuze. Maar in combinatie met de blauwe bessen en de popcorn is dit zoet genoeg hoor.

Welke bakmix wordt gebruikt?

De bakmix die ik gebruikte was de glutenvrije haver-pannenkoekenmix van Consenza.

Kan ik dat ook met een andere bakmix? Ja hoor, maar dan moet je wel even kijken om de verhoudingen misschien aan te passen. Elke bakmix heeft namelijk andere verhoudingen en hier en daar zit er bijvoorbeeld wel of niet ei in...