Close

Worteltaart pannenkoeken

Pannenkoeken die natuurlijk zoet zijn met de hulp van wortels en een vleugje kaneel. Met de rozijntjes meegebakken lijkt het echt wat worteltaart pannenkoeken.

IngrediΓ«nten

  • Glutenvrije bakmix: 1/2 pakje
  • Ongezoete amandelmelk: 250 ml
  • Geraspte wortel: 200 gram
  • Rozijnen: 100 gram
  • Kaneel: 1tl

Bereidingswijze

  • Stap 1: 
    Voordat we kunnen pannenkoeken bakken moeten we eerst het pannenkoeken beslag maken. Dit doen we met behulp van een blender. Dit is het eenvoudigst om de geraspte wortel zeer fijn te krijgen. Neem de blender en doe hierin de ongezoete amandelmelk en de geraspte wortel. Mix dit zeer fijn zodat de wortel en de amandelmelk een mooi oranje mengsel geworden is.
  • Stap 2: 
    Doe bij dit mengsel de glutenvrije bakmix en kaneel. Laat dit goed doormixen en dan plaats je dit beslag even opzij om te rusten - de dikte van het beslag neemt nog altijd even toe.
  • Stap 3:
    Start dan met het opwarmen van de pannenkoekenpan, de pannenkoeken moet je wel iets trager bakken dan "klassieke" pannenkoeken aangezien het deeg iets minder vast is door de wortel. Doe hierin een beetje olie en doe hier kleine hoopjes beslag in.
  • Stap 4:
    Dan voeg je op elk pannenkoekje een paar rozijntjes toe en draai je ze als ze bovenaan droog zijn om. Bak zo alle pannenkoekjes tot het deeg opgewerkt is.

Serveer met wat gehakte walnoten en wat extra rozijntjes. Smakelijk!

Welke bakmix wordt er gebruikt?

De bakmix die ik gebruikte was de glutenvrije haver-pannenkoekenmix van Consenza.

Kan ik dat ook met een andere bakmix? Ja hoor, maar dan moet je wel even kijken om de verhoudingen misschien aan te passen. Elke bakmix heeft namelijk andere verhoudingen en hier en daar zit er bijvoorbeeld wel of niet ei in...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *