Close

Rode bieten hummus

Hou je wel van hummus? Probeer dan zeker deze zoete hummus met rode biet eens? Een lekkere frisse smaak bij aperitief, een slaatje of een snack tussendoor.

Ingrediënten

  • Kikkererwten (gekookt): 400 gram
  • Rode biet (gekookt): 500 gram
  • Water: 150 ml
  • Citroensap: 2 el
  • Lookpoeder: 1 el
  • Peper en zout
  • Bieslook (optioneel)

Bereidingswijze

  • Stap 1: 
    Neem een blender of staafmixer (een blender gaat iets eenvoudiger) en doe hierin de kikkererwten en het water. Mix dit even tot je een egale massa hebt.
  • Stap 2: 
    Snij de rode biet in stukken (doe dit voorzichtig want anders kunnen je handen wel eens mooi felroze gaan zien). Doe deze stukken in de blender bij de kikkererwten en doe hier het citroensap bij.
  • Stap 3:
    Kruid dit af met lookpoeder, peper en zout en mix dit nog even goed door zodat deze hummus mooi en egaal gemengd is.

Werk dit af met wat fijngesneden bieslook (optioneel)

Met wat combineer ik deze hummus?

Deze hummus kan je gemakkelijk met veel dingen combineren:

  • Een salade
  • Enkele (glutenvrije) crackers of broodsticks
  • Rauwe groentjes:
    • wortels
    • komkommer
    • selder
    • paprika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *