Maak jij ook graag de meeste producten zelf? Ik hou er wel van zelf zeer veel te maken omdat je dan precies weet wat er in zit, wat je er mee gedaan hebt en hoe het geproduceerd is. Braun ontwikkelde een zeer krachtige staafmixer waarbij je zelf de moeilijkste en zwaarste klusjes in de keuken moeiteloos kunt opknappen.

Pindakaas met crunch

Ik besloot dan ook mijn favoriete pindakaas met crunch te maken. Ik heb al zeer veel blenders en staafmixers versleten maar de kracht van deze staafmixers was toch wel zeker de moeite! Het leek alsof de staafmixer helemaal geen moeite had de pinda's te veranderen in een smeuïge pindakaas.

Ingrediënten:

  • 200 gram pindanoten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el water
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl suiker

Hoe?

Stap 1: Neem een pan en plaats deze op het vuur, doe hier de pindanoten in (droog) en rooster de noten tot deze mooi goudbruin zijn geworden. Je zal ze beginnen ruiken, dan zijn ze klaar. Door deze noten te roosteren krijg je een rijkere smaak in je notenkaas.

Stap 2: Doe de geroosterde noten (hou ongeveer 1 el geroosterde noten opzij) in een maatbeker of hoge kom en doe hierbij de olijfolie, het water, het zout en de theelepel suiker. (de suiker is optioneel maar zorgt ook voor een net iets rijkere smaak).

Stap 3: Plaats de staafmixer bovenop de ingrediënten en mix deze ingrediënten fijn tot je een fijne en egale massa hebt. Als je de noten lang genoeg mixed krijg je een smeuïg geheel zonder korrel.

Stap 4: Hak de overige noten fijn en voeg deze toe aan de notenkaas. Dit zorgt voor de heerlijke extra crunch. Doe de notenkaas in een afgesloten pot en serveer op een moment naar keuze.