Close

Koolhydraatarme brownie

Foodblogswap, een leuke manier om een andere receptenbundel te leren kennen en zo een beetje te verdiepen in nieuwe receptjes. Voor deze #wijbloggenglutenvrij ging ik aan de slag met recepten van @ikbenglutenvrij. Doorheen de jaren hebben ze er heel wat gemaakt, ik koos er eentje uit en ging daarmee aan de slag - met een persoonlijke touch uiteraard!

Ingrediënten (2p)

  • Pure chocolade: 50 gram
  • Margarine: 25 gram
  • Eieren: 2 stuks
  • Kokospoeder: 50 gram
  • Bakpoeder: 1 tl
  • Cacaopoeder: 1 el
  • Kaneel: een snuifje

Bereidingswijze

  • Stap 1:
    Neem de eieren samen het cacaopoeder en klop die even los met een vork of een klopper. Dit receptje is perfect voor 2 porties - wil je graag een grotere schotel maken, verdriedubbel dan de ingrediënten en neem een grotere ovenschaal.
  • Stap 2:
    Doe bij het ei-cacao mengsel het kokospoeder en bakpoeder. Ook een snuifje kaneel kan je hier al toevoegen. Smelt ondertussen de chocolade samen met de margarine in de microgolf.
  • Stap 3:
    Meng de 2 kommetjes bij elkaar en neem enkele bakvormpjes klaar. Ik maakte mijn brownies in de microgolf omdat ze dan echt supersnel klaar zijn.
  • Stap 4:
    Verdeel het beslag over de 2 kommetjes en zet 1 kommetje in de microgolf voor 30 seconden. Daarna nog eens 15 seconden. Doe hetzelfde voor het 2e kommetje en werk af met wat chocolade of cacaopoeder.

Wat was het oorspronkelijke recept?

Dit zijn de ingrediënten van het oorspronkelijke recept:

  • 375 gram pure chocolade (minstens 70% cacao), in stukjes – Ik gebruikte Tony's Chocolony
  • 225 gram roomboter, in klontjes
  • 6 eieren
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • taartvorm van ca. 24 cm doorsnede
  • bakpapier

In de oven?

Wil je het recept maken in de oven? Dat kan perfect, plaats je bakvormpjes in de oven voor ongeveer 20 minuutjes op een temperatuur van 180°C. 

Wil je er graag een extra touch bij? In de oven kan je gerust een stukje chocolade toevoegen in het hart van de brownie zodat deze heerlijk gesmolten is als deze uit de oven komt.

Dit recept heb ik uitgewerkt in functie van #wijbloggenglutenvrij juni 2019 - ik maakte een recept van ikbenglutenvrij.

De andere die een recept van elkaar maakten zijn deze: 

en zo is de cirkel rond.

1 thought on “Koolhydraatarme brownie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *