Een lekkere pasta die iedereen wel even gelukkig maakt.

Ingrediënten

 • (Glutenvrije) Pasta: 150 gram
 • (Lactosevrije) Kaas: 150 gram
 • Hamblokjes: 150 gram
 • Amandelmelk: 300 ml
 • Champignons: 250 gram
 • Diepvrieserwtjes: 150 gram
 • Olijfolie
 • Peper en zout
 • Citroensap (optioneel)

Bereidingswijze

 • Stap 1: Weeg de pasta af en zet een kookpot op het vuur om het water te koken voor de pasta. Eventueel kan je hier wat bouillon aan toevoegen maar voeg zeker wel wat olijfolie toe aan het kookwater.
 • Stap 2: Dan starten we met het maken van de kaassaus. We gebruiken een deeltje van het vocht van de champignons als basis voor de saus. Snij de champignons in schijfjes en stoof deze in een klein potje gaar. Haal de champignons uit het potje en plaats deze even opzij. Hou het vocht van de champignons in het potje.
 • Stap 3: Voeg in het potje met het vocht van de champignons de amandelmelk toe en breng dit tot het kookpunt. Voeg hier dan de gemalen kaas toe (hou een klein beetje opzij voor het korstje) en kruid de saus af met peper en zout. Ik doe er ook altijd nog een klein beetje citroensap toe voor de frisheid van de saus.
 • Stap 5: Laat ondertussen de pasta gaarkoken volgens de verpakking. Voeg in het kookvocht een klein beetje olijfolie toe om ervoor te zorgen dat de pasta niet kleeft en voeg de diepvrieserwtjes een 3-tal minuutjes voor dat je pasta klaar is toe om deze te garen. Giet de pasta af en voeg hier de andere ingrediënten aan toe. De diepvrieserwtjes, hamblokjes en de champignons voeg je bij de pasta en roer dit even om.
 • Stap 4: Verwarm de oven even voor op 180°C en neem één of meerdere ovenschotels (ik maak dit graag klaar in enkele kleinere ovenschotels zodat iedereen zijn eigen potje heeft), en voeg hierin de pasta toe. Doe hierover de kaassaus en werk af met wat geraspte kaas.
 • Stap 5: Plaats dit nog een 10-tal minuutjes onder de gril van de voorverwarmde oven zodat je een goudbruin korstje krijgt. Serveer dit heerlijk warm!

Glutenvrije pasta?

Er zijn heel veel soorten glutenvrije pasta op de markt. Ik verkies pasta die zeker niet 100% maïs is, deze pasta is sneller terug "hard" of taai na het koken.

Deze keer koos ik een glutenvrije pasta (boekweit en rijst fusilli) van orgran. Heerlijk en goed op smaak!

Lactosevrije kaas?

Het merk Dilea heeft enkele verschillende soorten lactosevrije kaas. Mijn favorieten?

 • Emmentaler in sneetjes: om zo te eten
 • Emmentaler geraspt: om mee te koken
 • Mozzarella: voor in een slaatje