Iedereen kan wel genieten van op reis te gaan denk ik. Ik kan zeker en vast niet zonder, een stukje van de wereld ontdekken en even weg uit de dagelijkse sleur. Ook al sleur ik dan een koffer vol medicatie en andere dingen mee kan dit de pret niet bederven.

Hieronder geef ik enkele tips om je reis goed voor te bereiden en vooral het op dat moment net even los te laten en gewoon het moment te nemen om er 100% van te genieten!

Stap 1: Zoek een goede locatie

Locatie is alles toch? Daarom is het belangrijk een goede locatie te zoeken, lang leve google hiervoor. Google gewoon even en start met het belangrijkste, wat wil je doen en wat wil je zien? Op basis van deze 2 voorwaarden kan je een gepaste locatie zoeken. Zo gingen we onlangs naar de Franse Alpen en vertrekken we eind deze maand naar Stockholm, waarom? Gewoon omdat het kan en omdat we daarvan kunnen genieten.

Ben je eerder een citrytripper of trek je graag de vrije natuur in? Hou je van koude of lig je liever wat aan het strand? Dat is voor iedereen anders, maar ik teken toch graag voor een actieve vakantie.

Stap 2: Zoek een leuk hotel en onderzoek de buurt

Heb je een leuke locatie gekozen?  Dan wordt het tijd om een goed hotel uit te zoeken, heb je speciale wensen? Zoek dan specifiek even op die wensen en neem contact op met het hotel dat je graag wil boeken. Ik hou tegenwoordig meer van een huisje of appartement met keuken te boeken aangezien dit een heel stuk eenvoudiger is en je toch een stuk meer vrijheid hebt.

Laat ook zeker niet na om de buurt te onderzoeken, wat kan je allemaal in de buurt doen en waar zijn er supermarkten en leuke restaurants? Ga je graag uiteten, zoek dan wat tips op via facebook of via google en plan zo een beetje op voorhand. Door op voorhand goed te plannen en alles wat uit te zoeken zorg je ervoor dat je op het moment zelf veel meer kunt genieten aangezien de belangrijkste zaken al vast liggen.

Stap 3: Neem geen risico.

Neem geen risico, als ik niet zeker ben eet ik het tegenwoordig niet meer op. Het is het niet waard om door iets verkeerd te eten of ziek te worden alles van de reis verpest te hebben. Daarom zijn we altijd goed voorbereid en hebben we zeer veel bij.

Neem een dieetverklaring in de juiste taal mee om je te ondersteunen bij je uitleg en maak het jezelf gemakkelijk. Zorg ook voor de juiste attesten van de dokter (indien nodig) voor de douane zodat je alles mag meenemen in je koffer.

Stap 4: Het genieten start nu...

Ben je goed voorbereid? Dan kan het genieten nu starten. Welke locaties ik al deed en die best te doen zijn?

 • Londen (Engeland)
  • Vele restaurants bieden glutenvrij aan zoals leggero
  • Englisch breakfast is meestal glutenvrij
 • Bridgnorth (Engeland)
  • Iets kleiner maar zeer vriendelijke mensen
  • Englisch breakfast is meestal glutenvrij
 • La joue de loupe (Franse Alpen)
  • Een top restaurant midden in het ski-dorp
  • Leuke huisjes en chalets en glutenvrije frietjes op de ski-piste
 • Parijs (Frankrijk)
  • Vele restaurants bieden glutenvrij aan
 • Amsterdam (Nederland)
  • Enkele pareltjes midden in Amsterdam zoals mastino v en nog veel meer.
 • Brugge (België)
  • Ga het niet zoeken op de toeristische plekjes maar ga genieten van bijvoorbeeld #food
 • ...

Ps. Vergeet vooral niet te genieten van de omgeving, de locale mensen en de natuur op de plaats die jij hebt uitgekozen.

#Wijbloggenglutenvrij

Deze blog maakt deel uit van de maandelijkse #wijbloggenglutenvrij. Deze maand schreven we allemaal over een glutenvrije vakantie. De andere blogs die meedoen kan je hier terugvinden: