Op zoek achter een salade zonder salade? Ik lust ook graag mijn groentjes maar niet altijd een portie rauwkost, deze salade met rosbief en peultjes is een lekkere combinatie.

IngrediΓ«nten (2p.)

  • Veldsla: 2 handjes
  • Komkommer: 1/2 stuk
  • Peultjes: 150 gram
  • (Restje) rosbief: 2 porties
  • Kerstomaatjes: 10 stuks
  • Paarse basilicum: enkele blaadjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Stap 1: Als je geen restje rosbief in huis hebt kan je dit stukje vlees eerst bereiden. Bereid dit zorgvuldig in de oven - maak hier dan eerst een heerlijk volledig receptje mee en gebruik de restjes voor in dit slaatje aangezien we hier het vlees koud zullen gebruiken.
  • Stap 2: Zet een kookpotje op het vuur en snij de topjes van de peultjes Kook de peultjes gaar - prik na een 7 minuutjes koken even in een peultje en voel als deze al wat zachter zijn. Na een 10 minuutjes zullen deze mooi gaar zijn, giet ze af en spoel ze af met koud water zodat ze hun kleur behouden. 
  • Stap 3: Dan gaan we de salade opbouwen, meer werk is dit eigenlijk niet.
    • Neem de veldsla, was deze even kort en zwier deze open. Leg een hoopje veldsla op elk bord.
    • Neem de kersttomaatjes en snij deze dwars door, let wel dat je deze op tijd uit de koelkast haalt en bij voorkeur een dag/ halve dag op het aanrecht laat liggen - dit zorgt voor veel meer smaak.
    • Neem de komkommer, snij deze in halve maantjes, indien je wenst kan je de schel aanlaten - anders schil je deze even.
    • Snij de basilicum fijn.
  • Plaats alle ingrediΓ«nten op je bord en werk dit af met een klein beetje olijfolie, peper en zout voor de finishing touch.

Smakelijk! Een lekker verfrissende salade waar iedereen wel van kan genieten!

Ik vind geen paarse basilicum?

Ik heb er zelf in de tuin staan, maar dit is inderdaad net iets moeilijker te vinden in de winkel. je kan ook groene basilicum gebruiken maar de smaak van paarse basilicum past nog net iets beter bij dit smaken-pallet.