Comfortfood rechstreeks van de chinees op je bord, maar dan homemade!

Ingrediënten

 • Rijstnoedels: 2 porties
 • Scampi: 12 stuks
 • Pijpajuin: 3 stengels
 • Ei: 2 stuks
 • Knoflook: 2 teentjes
 • Pindakaas: 2 el
 • Ketjap manis: 2 el
 • Sambal: 1 el
 • Sesamolie: 2 el
 • Pindanoten: naar keuze

Bereidingswijze

 • Stap 1: 
  Dit gerecht is met rijstnoedels gemaakt, indien je glutenvrij moet eten - let dan op dat het 100% rijstnoedels zijn, vaak zijn deze gemengd met tarwe.
  Kook deze noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, spoel ze even af en plaats ze opzij.
 • Stap 2:
  Dan maken we de pindasaus, deze saus kan je gerust in een grotere hoeveelheid maken en een beetje bewaren in de koelkast (ik vries deze zelfs vaak in porties in waardoor je gemakkelijk deze snel kunt gebruiken bij een wokgerecht).
  Neem een wokpan en neem de sesamolie, ketjap manis, sambal, pindakaas en meng dit met een lepel door elkaar. Zet dit dan even opzij, straks gebruiken we dit (op het einde).
 • Stap 3:
  Nu gaan we het gerecht samenstellen. Neem de knoflook en hak deze fijn, doe een klein beetje olie naar keuze in de pan (maïsolie kan beter tegen de hitte dan olijfolie) en doe hier de knoflook in, stoof dit even kort aan en bak de scampi's even kort aan. Doe dan de eieren erbij, door te blijven roeren krijg je een mooi roerei.
 • Stap 4:
  Voeg dan de rijstnoedels toe en de fijngehakte pijpajuin en doe hierover de pindasaus. Laat dit nog heel even roerbakken en haal dan alles uit de pan. Werk af met wat vers fijngehakte pijpajuin en wat geroosterde pindanoten.

Hoe vries je de saus in?

Deze saus kan je heel gemakkelijk langer bewaren in de diepvries. Vries deze dan ook in door een ijsblokjesvorm op te vullen met porties saus. Haal deze uit de ijsblokjes als het goed bevroren is en doe dit dan in een doosje zodat je de ijsblokjes vorm voor iets anders kunt gebruiken.

Wil je de saus gebruiken? Haal deze dan op het laatste moment uit de diepvriezer en laat de saus gewoon meesmelten in een hete pan met je andere ingrediënten.