Kan jij ook genieten van een lekkere thee na je maaltijd? Ik zou elk moment van de dag wel lekkere thee kunnen drinken en dan zeker een zelfgemaakte thee met verse producten. Deze thee met appel, gember en citroen is dan ook een schot in de roos.

Ingrediënten

 • Appel: 3 stuks
 • Gember: 1/2 stuk
 • Citroen: 1/2 stuk
 • Kaneel: een snuifje

Bereidingswijze

 • Stap 1: Neem een steelpan en plaats deze op het vuur met 1 liter water. Dit mag op een hoog vuur zijn aangezien we dit goed gaan laten inkoken.
 • Stap 2: Neem de appel en schil deze, voor de appelthee gaan we enkel het klokhuis en de schillen gebruiken. De appel zelf kan je nog gebruiken voor appelmoes of als fruitsnack. Doe de schillen en het klokhuis in het water (het is aan te raden om de appels eerst te wassen aangezien we alles van de appel gebruiken)
 • Stap 3: Neem dan de gember en snij het stukje gember in schijfjes (je hoeft deze niet te schillen) en voeg dit toe aan het water met de appel. Voeg als laatste het sap van 1/2 citroen toe en een snuifje kaneel - indien je niet zo houd van kaneel kan je altijd de kaneel weglaten. Maar dit zorgt voor de warme en "winterse" smaak.
 • Stap 4: Laat dit alles ongeveer een 10 tal minuutjes inkoken op een laag vuurtje en laat dan nog een 15 minuutjes staan naast het vuur. Aangezien de gember en appel (bijna) al hun smaak hebben afgegeven houden we dit niet meer bij en is deze thee klaar om te serveren. Smakelijk!

Een lekkere zoete thee met heel veel gezonde voedingsstoffen.

Is de soort appel belangrijk?

De soort appel die je gebruikt kan je mee variëren. Hou je van een echt zeer zoete thee? Dan kan je ook voor een zoetere appel kiezen. Hier zet ik even enkele soorten op een rijtje:

Zoet:

 • Belgica
 • Cox's Orange Pippin

Zoet-zuur:

 • Jonagold
 • Jonagored
 • Golden Reinders
 • Braeburn
 • Pinova

Zuur:

 • Boskoop
 • Greenstar