Close

Springrolls met rivierkreeftjes

Ben jij al klaar voor de lente? Ik wel hoor, zeker en vast met deze spring rolls, boordevol groentjes en lekker met een Aziatische dip.

Ingrediënten (2p.)

  • Rijstvellen: 6 stuks
  • Komkommer: 1/2 komkommer
  • Preischeuten: 1 handje
  • Rivierkreeftjes: 100 gram
  • Rode paprika: 1 stuk
  • Gekookte rijst: 50 gram
  • Rucola sla: 1 handje
  • Sojasaus: 2 el
  • Pindakaas: 1 el
  • Citroen: Sap van 1/2 stuk
  • Sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Stap 1: We starten met het maken van de saus, zo kan deze even goed trekken voordat je aan het smullen gaat. Neem een kommetje en meng daarin de sojasaus, pindakaas en het sap van 1/2 citroen. Dit kan je het gemakkelijkst even loskloppen met een vork. Voeg nadien de sesamzaadjes toe en plaats dit even in de koelkast.
  • Stap 2: Dan gaan we eerst alle ingrediënten voorbereiden en klaarzetten. Dit is zeer belangrijk zodat we nadien zeer simpel de rijstrollen kunnen vullen.
    • Snij de komkommer in kleine reepjes (ongeveer 0,5 cm dik en reepjes van ongeveer 15 cm lang)
    • Snij de rode paprika in reepjes (lengte ongeveer 15 cm)
    • Kook de rijst indien deze nog niet gekookt is (ik gebruik vaak een restje rijst dat overschiet van de dagen voordien)
    • Was de rucola sla en droog deze goed af.
  • Stap 3: Het vullen van de springrolls is een fijn werkje dus je bent best van al goed voorbereid. Maak één rijstvel nat in een bord met water en leg deze dan op je snijplank. Stapel de ingrediënten mooi op elkaar (start met de rivierkreeftjes) en dan vouw je de 2 buitenzijdes naar binnen. Daarna rol je de rol mooi op. Door het water zou deze mooi moeten kleven. Herhaal dit proces tot je alle rijstrollen gemaakt hebt.

(Let op, leg deze nog niet op elkaar zo lang deze nat zijn. Zo vermijd je dat ze aan elkaar gaan kleven) Je kan deze op het moment zelf serveren of de volgende middag meenemen als lunch.

Waar vind ik rijstvellen?

Deze kan je bijna in elke winkel vinden. Zoek achter zuivere rijstvellen, deze zijn bijna altijd vrij van alle allergenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *