Close

Muffins met chocolade en framboos

Een zoete zonde, muffins met chocolade en framboos en toch zonder toegevoegde suikers, een ideale combinatie niet? Hiervan kan je elk moment van de dag genieten!

Ingrediënten

  • Amandelmeel: 150 gram
  • Kikkererwtenmeel: 50 gram
  • Eieren: 2 stuks
  • Margarine: 75 gram
  • Bakpoeder: 1 tl
  • Pure chocolade: 70 gram
  • Gedroogde frambozen: 3 el

Bereidingswijze

 
  • Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de amandelmeel met de bakpoeder en een snufje zout. Voeg de gesmolten roomboter en de eieren toe en meng tot een beslag
  • Stap 2: Chop de pure chocolade in brokken met een mes en voeg dit samen met de bosbessen toe aan het beslag, voorzichtig omscheppen totdat de bosbessen en chocolade stukken gelijkmatig verdeeld zijn. Verdeel het beslag over 6 muffin vormpjes en druk een beetje aan (een flexibele muffinvorm is erg fijn. Gebruik je een harde vorm, vet de vormpjes dan goed in of leg er bakpapier in)
  • Stap 3: Bak de muffins in 25 minuten lichtbruin en gaar. Haal de muffins uit de vorm en laat ze op een koud rooster een beetje afkoelen
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *