Een heerlijk verwen en zoet ontbijt, wie houd er niet van toast en warme bessen? Combineer daar een beetje chocolade bij en je hebt een beetje hemel in je bord...

Ingrediënten

  • Glutenvrije boterham: 2 stuks
  • Diepvriesbessen: 200 gram
  • Pure chocolade: 4 brokjes

Bereidingswijze

  • Stap 1: Rooster je boterham - ik heb hem graag krokant dus ik stop hem soms wel 3 tot 4 minuutjes in de broodrooster - komt je brood uit de diepvriezer? Geen probleem, dan kan het rechtstreeks de broodrooster in, je hoeft dit niet eerst te gaan ontdooien voordat je het gaat roosteren.
  • Stap 2: Neem de diepvriesbessen en laat deze in een kommetje ontdooien in de microgolf, heb je ze de avond voordien al uit de diepvries gehaald dan kan je ze nog net een klein beetje opwarmen. Dan smaken ze net een tikkeltje lekkerder.
  • Stap 3: Beleg je boterham met de diepvriesbessen en doe er een aantal brokjes chocolade op. Deze chocolade zal zachtjes smelten door de warme bessen en de warme toast. Serveer dit warm want geloof mij dan is het absoluut het lekkerst.

Je kan dit nog een beetje afwerken met wat kaneel of speculaaskruiden. Smakelijk!

Welk brood is geschikt?

Eigenlijk is elk glutenvrij brood hiervoor geschikt maar dit zijn toch mijn favorietjes:

  • Schär wit brood
  • Consenza wit brood
  • Ah bruin brood

Ik heb geen eigen broodrooster...

Heb je geen eigen broodrooster maar moet je toch glutenvrij eten? Let dan op met kruisbesmetting. Zo heb ik altijd een toost zakje bij van bijvoorbeeld consenza. Hierdoor kan je veilig je boterham roosteren in een niet-glutenvrije broodrooster.