Close

Geen tijd om uitgebreid te koken? Ik maak dan vaak een maaltijd klaar met weinig werk waardoor je perfect kunt multitasken zonder in te boeten op kwaliteit van het eten.

Ingrediënten

  • Kabeljauw: 2 stuks
  • Boni selection groentenmix: 500 gram
  • Aardappel (optioneel): 2 stuks
  • Olijfolie: 3 el
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder
  • Dressing

Bereidingswijze

  • Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Stap 2: Schil de aardappels en snij deze in blokjes de grote van dobbelstenen. Neem een ovenschotel en bouw de lagen op.
    • Laag 1: aardappels en groentjes
    • Olijfolie: doe de olijfolie over de groentjes en aardappels en meng dit goed door elkaar.
    • Laag 2: Leg de diepgevroren vis bovenop en kruid deze af met kruiden naar keuze, ik gebruik meestal peper - zout en paprikapoeder.
  • Stap 3: Dek de ovenschaal af met aluminium folie en plaats deze in de oven voor +/- 45 minuten tot 60 minuten. Controleer de eerste maal de gaartijd van de vis na 45 minuten.

Je kan het bord afwerken met wat zelfgemaakte dressing, deze ovenschotel is oven-klaar na 5 minuutjes en tijdens dat deze schotel in de oven zit heb je tijd zat om andere dingen te doen. Doordat je deze afdekt met aluminium folie bescherm je deze goed tegen aanbranden.

Welke dressing kan ik gebruiken?

Ik maakte al eerder een lekkere honing-mosterd dressing. Deze combineert prima met vis en groentes.

Honing-mosterd dressing

Ik gebruik graag verse kruiden...

Wil je wat verse kruiden toevoegen aan deze schotel? Dat kan, hier enkele voorbeelden:

  • Gember
  • Citroengras
  • Salie
  • Venkelzaad
  • ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *