Cookie pudding cups

Een zoete bite die gevaarlijk lekker is, glutenvrij - melkvrij en suikervrij genieten!

Ingrediënten

 • Glutenvrij meel: 200 gram
 • Margarine: 125 gram
 • Amandelmeel: 50 gram
 • Bakpoeder: 5 gram
 • Chocolade druppels: 75 gram
 • Eieren: 2 stuks + 1 stuk
 • Cashewmelk: 500 ml
 • Puddingpoeder: 75 gram
 • Vanillepoeder: 1 mespunt

Bereidingswijze

 • Stap 1: Eerst maken we de pudding zodat deze kan afkoelen. Neem de cashewmelk en doe deze in een pannetje op het vuur, voeg hierbij het vanillepoeder toe en laat dit langzaam opwarmen. Hou van de 500 ml enkele lepels over en doe deze bij het puddingpoeder. Meng dit goed met een vork tot er geen klonters meer in het mengsel zitten, voeg dan 1 eigeel toe aan het mengsel en plaats dit even opzij.
 • Stap 2: Als de cashewmelk opgewarmt is kan je de pudding basis toevoegen aan de warme melk en dit op een laag vuur doorroeren. Blijf roeren tot de pudding indikt en je dikke ploppen krijgt in de pudding. Plaats de pudding opzij om af te koelen, wil je het laten afkoelen zonder een vel bovenaan? Doe dan een plastiek folie bovenop de warme pudding.
 • Stap 3: Terwijl de pudding afkoelt kunnen we de cookie cups maken. Start met de droge ingrediënten te mengen, meng het amandelmeel, glutenvrij meel door elkaar en voeg hierbij het bakpoeder toe. Meng dan de eieren en de margarine onder het deeg en kneed dit tot een egaal deeg. Voeg als laatste de chocolade druppels toe en neem je bakvorm.
 • Stap 4: Vet de bakvorm even (mini muffin vormpjes) en doe dan in elke vorm een klein beetje deeg. Vorm de cupjes met je vingers en laat dit afbakken in een oven op 180°C. Aangezien dit maar kleine cupjes zijn hebben ze normaal gezien maar een 10 tal minuutjes nodig om af te bakken
 • Stap 5: Laat de cookie cups heel even afkoelen en vul deze dan met pudding. Werk af met een decoratie naar keuze: frambozen, blauwe bessen of nog een stukje chocolade. Smakelijk!

Geen suiker?

Dankzij de vanille en de chocolade druppels mis je de suiker helemaal niet.