Tegenwoordig gooi ik bijna alles in het wafelijzer - zelfs een croque monsieur. Deze keer niet met brood maar met deeg.

Ingrediënten

 • Glutenvrij meel: 200 gr
 • Ei: 2 stuks
 • Margarine: 50 ml
 • Water: 2 el
 • Hesp: 3 schellen
 • Lactosevrije of vegan kaas: 3 schellen
 • Peper en zout

Bereidingswijze

 • Stap 1: We starten met het maken van het deeg, in plaats van boterhammen gebruiken we namelijk glutenvrij deeg om deze croque te maken. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk dit deeg voor allerlei toepassingen kunt gebruiken zoals croque vulling, pizza vulling, bak het in de pan om een pan-broodje te maken,...
 • Stap 2: Neem het glutenvrij meel en doe hierbij de margarine en eieren toe. Meng dit goed door (tot een glad deeg), voeg dan de eetlepels water toe (zodat je een elastisch deeg krijgt). Kruid dit af met wat peper en zout en laat ondertussen het wafelijzer opwarmen.
 • Stap 3: Als het wafelijzer goed warm is kan je het invetten met nog wat margarine. Doe een laagje deeg in het wafelijzer en leg hierop een laagje ham en een laagje kaas. Werk dit af met een laagje deeg en doe dan het wafelijzer toe. Laat dit voldoende lang bakken zodat het deeg volledig doorgebakken is. Serveer met wat sla en rauwe groentjes.

Wil je graag een andere versie van een croque? Zie bij de tips voor variaties.

Mijn deeg plakt nogal...

Laat het deeg voldoende rusten en voeg indien nodig nog een beetje bloem toe. Het deeg plakt sowieso vrij veel maar door het wafelijzer voldoende in te vetten zou het geen probleem mogen zijn de wafel uit het wafelijzer te krijgen.

Laat ook de wafel voldoende bakken voordat je het wafelijzer open doet.

Croque variaties

 • Schijfjes tomaat, Italiaanse ham en lactosevrije/ vegan mozzarella en basilicum
 • Kruidenkaas (vegan) en zalm
 • Kippenwit en vegan kaas
 • Hummus en paprika
 • Chocolade en banaan
 • Appel, kaneel en rozijntjes