Close

Ik eet zeer vaak soep, het is lekker maar ook zeer voedzaam en gemakkelijk verteerbaar. Zeker tomatensoep staat hier vaak op tafel, één van mijn absolute favorietjes.

IngrediΓ«nten

  • Tomaten: 750 gr
  • Wortel: 1 stuk
  • Ui: 1 stuk
  • Basilicum: 15 gr (+ een beetje voor de afwerking)
  • Groentebouillon: 1 el
  • Paprikapoeder: 1 el
  • Water: 1 l
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Stap 1: Snij de ajuin en wortel in kleine stukjes. De tomaten kan je in kwartjes doen aangezien deze sneller zacht zijn.
  • Stap 2: Zet een kookpot op het vuur en doe hierin het water, de bouillon en de groentjes samen. Zet deze kookpot op een gemiddeld vuur en breng tot het kookpunt.
  • Stap 3: Kook deze soep door tot de groentjes gaar zijn, haal de kookpot van het vuur en voeg de kruiden toe, vergeet ook zeker de lekkere verse basilicum niet toe te voegen.
  • Stap 4: Mix deze soep fijn met een staafmixer of in de blender en serveer met wat vers fijn gesneden basilicum, een hartverwarmende kom vitamientjes.

Zoals je ziet is het echt niet veel werk en moeite om een lekkere tas soep op tafel te toveren. Geniet ervan!

Waarom verse basilicum?

Verse basilicum is een echte smaakbron, ook bevat deze zeer veel goede stoffen. Een beetje verse basilicum maakt deze soep echt af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *