Een verfrissende maar lekkere salade, recht uit zee. Heerlijk met de zoete touch van de appel.

Ingrediënten

 • Zure haring: 1 bokaal
 • Appel: 1 stuk
 • Ijsberg salade: 1/2 krop
 • Kersttomaatjes: 10 stuks
 • Aardappelen: 3 stuks
 • Ei: 1 stuk
 • Yoghurt: 2 el
 • Citroensap: 1 el
 • Dille: 1/4 bosje verse dille
 • Peper, zout

Bereidingswijze

 • Stap 1: Eerst maken we de dressing, neem de yoghurt, het citroensap en meng dit onder elkaar met een lepel in een glas of een kommetje. Voeg hier de fijngesneden dille toe en kruid dit mengsel af met peper en zout. (je hebt niet veel peper en zout nodig om een lekker resultaat te hebben) Zet dit kommetje even opzij in de koelkast zodat dit lekker fris is als je dit op de salade doet.
 • Stap 2: Tijd om de salade samen te stellen, wil je deze op voorhand maken om als lunch op te eten? Leg dan de salade als laatste bij al de rest van de ingrediënten. Snij alle ingrediënten in kleine stukjes:
  • Zure haring: in iets grovere stukken
  • Appel: In kleine blokjes
  • Kerstomaatjes: Laat deze volledig (zo kan het sap van de tomaten niet op de rest vallen)
  • Aardappelen: Snij deze in partjes (vergeet deze niet eerst te koken)
  • Ei: Snij ook deze in partjes (vergeet deze niet eerst te koken)
  • IJsberg salade: snij deze salade in grove stukken.
 • Stap 3: Eet je de salade direct op? Smijt dan gelijk alles samen in een kom. Maar eet je het pas nadien? Dan kan je beter deze salade in een goede volgorde in je bakjes leggen - de droge ingrediënten bovenaan en de natte ingrediënten zoals appel, aardappel, zure haring onderaan.

Deze salade is een lekkere maaltijd salade, ik maak deze vaak als lunch voor de volgende dag.