Close

Dit brood is zo lekker, zonder gluten en bomvol groentjes.

Ingrediënten

  • Bloemkool: 1 stuk
  • Ui: 1 stuk
  • Lookpoeder: 1 el
  • Ei: 3 stuks
  • Zonnebloemolie: 1 el
  • Gedroogde tijm: 1 el
  • Gedroogde rozemarijn: 1 el
  • Paprikapoeder: 1 el
  • Peper, zout

Bereidingswijze

  • Stap 1: Maal de roosjes van de bloemkool fijn in een blender of rasp deze met een wortel rasp fijn. Snij de ajuin fijn en meng dit samen met de geraspte bloemkool en de andere kruiden.
  • Stap 2: Voeg dit mengsel toe aan een wokpan en laat dit een 10tal minuutjes wokken zodat het meeste vocht los komt en alles gaart.
  • Stap 3: Klop de eieren los en voeg hierbij het bloemkoolmengsel toe. Meng dit goed en neem een ovenschaal. Bekleed deze met bakpapier (want dit brood kan nogal kleven) en druk het mengsel op de bodem goed aan.
  • Stap 4: Bak dit brood af op een temperatuur van 180°C. voor ongeveer 20 minuten tot de bovenkant gekleurd is. Laat dit brood eerst goed afkoelen voor je het van het bakpapier verwijderd. Beleg naar keuze en smakelijk eten.

Ik heb graag een variant?

Maak dit bloemkoolbrood eens met broccoli of courgette? Lekker om te combineren en probeer zeker en vast bij te kruiden volgens voorkeur, zo kan je een Provençaalse versie maken, een zongedroogde tomaat versie, of een pittige Thaise versie?

Graag wat kaas erbij?

Als je melk mag en kan eten is wat parmezaanse kaas toevoegen ook zeker en vast een aanrader.

Bloemkoolpizza?

Ja hoor, dit brood is de ideale basis voor een bloemkoolpizza. Heb je het graag wat knapperiger? Voeg dan wat havermout of amandelmeel toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *