Kostbare tijd

Druk, druk, druk

Iedereen heeft het druk tegenwoordig, komt dit omdat we meer willen doen of omdat er meer van ons wordt verwacht? één Ding is zeker, we hebben te weinig met de 24 uur in een dag. 

Dankbaarheid

Ik probeer bewuster te zijn en vaker stil te staan bij hele kleine dingen. Zo kan een wandeling in de zon mij al zalig gelukkig maken, soms leert langzamer leven jou ook wat bewuster leven. Je ziet iedereen voorbij haasten en zich letterlijk bijna voorbij lopen.

Af en toe betrap ik mezelf dat ik meeloop met de rest en toch even snel snel iets wil doen. Maar snel genoeg geeft mijn lichaam of mijn geest zelf aan dat het genoeg is voor die dag of week... Dan is het even terug tijd voor een lekker badje of een zwemtraining.

Verdraagzaamheid

Bewust mensen tolereren en zichzelf laten zijn (ook al is dat niet altijd even gemakkelijk). Het blijkt eenvoudiger af en iemand anders gewoon zijn/ haar ding te laten doen. "Choose your battles wisely." Dit is een zin die ik in mijn achterhoofd altijd meeneem. Het lukt niet altijd even goed want je emoties spelen natuurlijk ook een groot aandeel in het moment.

Maar ik hoop en ben bijna overtuigd van het feit dat je het goed bedoelt en jezelf je beste beentje voorzet om zo een zo goed mogelijk resultaat te bereiken in wat je doet of voor wat je doel op dat moment is.

23 februari 2019

Take your time

Neem je tijd om de taken uit te voeren, voer deze dan ook bewust uit en probeer te single-taksen in plaats van te multi-tasken. Je zal merken dat dit veel meer voldoening zal geven omdat je de taken beter kunt uitvoeren en je stuk voor stuk alles kunt afwerken. De tijd tegenwoordig vraagt dat je meerdere taken tegelijkertijd uitvoert maar geloof me vrij, het is beter en rustgevender om af en toe eens even bewust aan één taak bezig te zijn.

Aanvaarden, het is een heus proces. Af en toe vind ik het nog moeilijk te aanvaarden (bewust en onbewust) dat je lichaam niet altijd doet wat jij wilt. Af en toe loop ik dan ook nog even tegen deze muur.  Daarom is het belangrijk om je tijd te nemen, tijd te nemen voor jezelf, tijd te nemen voor dankbaarheid en tijd te nemen voor een dag zonder zorgen. Dankbaar voor de liefde van de mensen rondom (familie en vrienden) die een glimlach op je gezicht kunnen toveren op de moeilijkste momenten. En te weten dat je niet alleen bent!

Tegenwoordig heb ik een zeer korte to-do list, ik ben gestart met een to-do list en een haalbare planning. Een to-do list met 5 tot 10 taken (vroeger waren ze oneindig lang want hé, er is toch altijd wel iets te doen in huis of dat je kan doen voor iemand anders,...) Daarnaast probeer ik ook wekelijks een realistische planning op te stellen met een aantal belangrijke dingen op de planning zoals een beetje me-time. Mijn ultieme me-time? Een zwemtraining, daar kan je mij zo gelukkig mee maken. Wat is jou favoriete bezigheid?

Ik maak graag tijd voor    Een knuffel voor iemand die het nodig heeft    Een momentje voor mezelf    Een moment om bewust stil te staan bij een fijn moment van die dag     Iemand te helpen     ...

Tijd maken, tijd is iets zeer kostbaars. Je kan veel kopen met geld, maar tijd niet. Tijd is beperkt en iedereen is gebonden aan tijd. Het is maar op het moment dat je jezelf af en toe wat tijd gunt dat je ook effectief kunt gaan genieten en het op dat moment volop kunt beseffen.

Heb jij tijd?

Probeer te onthaasten, weet je dat je door een succesvolle to-do list een automatisch succesgevoel hebt aan het eind van de dag. Maak deze dan ook niet te lang en te groot maar overzichtelijk. Start eens met 5 must to-do's op te schrijven en de rest blijft optioneel. Je zal zien dat je deze 5 items af kan werken en zo een goed gevoel overhoud aan de dag.