Close

Het kriebelt

Het kriebelt...

Lente Gevoel

Ken je het, het lente gevoel? De eerste zonnestraaltjes zijn in het land en het kriebelt bij iedereen. Iedereen vult dit op zijn manier op maar één ding is zeker, genieten van de eerste zonnestraaltjes en warmere temperaturen, dat doet iedereen!

Iedereen geniet op zijn manier...

DE BEZIGE BIJ

Jij kan niet wachten met je lente-schoonmaak, van zodra de eerste zonnestraaltjes te voorschijn komen start je dan ook met het wassen van de ramen, de auto krijgt de o-zo lang verdiende oplapbeurt,...

DE TUINIER

Kriebelt het om in de tuin te beginnen? Hou je dan vooral niet in, bezoek de aveve of tuinwinkel in jou buurt en ga aan de slag om van jou tuintje een groot of klein paradijs te maken.

DE STARTER

Jij ziet de lente als een nieuwe start, je gaat enthousiast aan de slag met een nieuw project of duikt de fitness in voor jou summer body.

DE STILLE GENIETER

Laat jij alles een beetje voorbij gaan en geniet jij wat op de achtergrond? Dan ben je zeker en vast een stille genieter, maar vergis je niet. Ook jullie genieten volop!

16 februari 2019

Hier kriebelt het ook.

Het voelde fijn vandaag, iedereen was vrolijk en ik ging met mijn enthousiasme lekker de fiets op richting het zwembad. Het was een goede dag, zoveel is zeker.

Het was al deze week voorspelt maar eerst zien en dan geloven (al was ik stiekem al zeer enthousiast). Want sinds kort ga ik terug af en toe zwemmen, ondanks mijn rommelende buik ging ik dan ook zeer enthousiast aan de slag vandaag. 

Het was een drukke, maar productieve zaterdag met een beetje van alles en nog wat. Vooral zien en genieten van iedereen die de eerste warme dagen en de heerlijke zonnestralen tot zich neemt op haar/ zijn manier. Zo zag ik heel wat mensen bij de aveve die hun karretje enthousiast volgeladen met aarde en mooie bloemetjes richting de auto duwden.

Ook heel wat mensen bij de fitness aanwezig, al vind ik dit wel zonde bij zo een mooi weer. Waarom niet profiteren van de zon terwijl je buiten even gaat sporten? Al maak ik mezelf ook wel schuldig aan beide, ik kon het niet laten de fiets op te springen om zo toch buiten te genieten van de zonnestraaltjes, al dook ik wel binnen in het zwembad het water in om een fijne zwemtraining af te werken. Tijdens het zwemmen (tijdens een oefening waar je op je zij zwemt en zo met je hoofd net onder water zit - ja hoor, ik was diegene die wat gekke oefeningen in het zwembad deed in de plaats van gewoon baantjes te zwemmen) zag ik de heldere zonnestraaltjes door het water heen schijnen en kwam even het besef. Het is dan ook een tijdje terug anders geweest, nu slaag ik er in af en toe eens te gaan zwemmen maar met mijn buik en energie is het wel wat anders geweest...

Tijd nemen dus, tijd nemen om te genieten. Tijd nemen om te beseffen waar je dankbaar voor mag zijn. Tijd nemen om voor jezelf te zorgen op de manier die voor jou werkt. Want bovenal tijdens deze eerste lente zonnestraaltjes hoop ik dat iedereen geniet. Genieten van wat jou gelukkig maakt en waar jij savonds van kan zeggen: Het was een fijne en succesvolle dag vandaag...

Ik ben dankbaar voor    de liefde en het geduld van mijn vriend    dat ik kan genieten van de zon    aanvaarden van de goede en mindere dagen     De appelboom in wording die groeit vanuit een appelpit     Alles wat ik nog mag en kan verwezelijken komende tijd

Soms is het goed om even stil te staan bij de dingen waarvoor jij dankbaar kunt zijn. Dit zorgt voor een besef van de positieve zaken in het leven en zorgt ervoor dat je niet te snel alles voorbij snelt maar toch even kunt genieten!

Welk type ben jij?

Herken jij jezelf in één van de types? Ik ben zo een allegaartje van allemaal vermoed ik maar ben wel zeer benieuwd naar jou ervaringen vandaag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *