Heb je granola gemaakt maar is deze toch iets zachter geworden dan je wou? Maak dan deze lekkere granola koekjes, de granola is terug lekker krokant en deze koekjes kan je echt niet weerstaan!

Ingrediënten

 • Granola: 250 gram
 • Boekweitmeel: 150 gram
 • Amandelmeel: 100 gram
 • Eivervanger: 2 el
 • Amandelmelk (ongezoet): 100ml
 • Soja margarine: 150 gram
 • Bakpoeder: 1/2 zakje

Bereidingswijze

 • Stap 1: Eerst gaan we het beslag maken om dit nadien bij de "oude" granola te voegen. Zo kunnen het basis beslag mooi glad kloppen. Meng de eivervanger met de amandelmelk en klop dit goed door. Doe hierbij de soya margarine. Klop dit tot een glad mengsel en doe dan voorzichtig de droge ingrediënten stap voor stap erbij. Start met het boekweitmeel, daarna het amandelmeel en als laatste het bakpoeder.
 • Stap 2: Als alles goed gemengd is kan je best dit mengsel heel even laten rusten zodat de eivervanger goed zijn werk kan doen. Wil je liever met echte eieren werken, dat kan gerust - dan gebruik je best 2 eitjes (Al is dit recept dan niet meer vegan.)
 • Stap 3: Als het beslag even gerust heeft kan je de granola erbij voegen en dit eronder roeren. Dit is het gemakkelijkst met een lepel of een spatel. Maak dan kleine hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, met behulp van 2 lepels en druk deze goed aan.
 • Stap 4: Bak de granola koekjes af in een oven van 180°C. voor ongeveer 15 minuutjes. Hou de koekjes goed in de gaten dat ze niet te bruin worden. Laat ze afkoelen op de bakplaat (als je ze te vroeg probeert los te maken van het bakpapier zullen ze uit elkaar vallen). Als ze helemaal zijn afgekoeld kan je ze losmaken van het bakpapier en berg deze op (als er nog over blijven) in een afgesloten doosje.

Genieten met simpele ingrediënten.

Is dit recept helemaal suikervrij?

Als je granola niet gezoet is, is dit recept suikervrij. Anders bevat dit wel suikers uit de granola die bijvoorbeeld gemaakt is met honing of agave.