Rode bieten stampot met zalm

Voor de smaak van rode bieten moet je zien, of je lust ze, of je lust ze niet. Deze rode bietenpuree is wel een zeer lekkere combinatie met de versgebakken zalm.

IngrediΓ«nten (2p.)

  • Zalm: 2 stuks
  • Aardappel: 4 stuks
  • Rode biet gekookt: 3 stuks
  • Waterkers: 1 zakje

Bereidingswijze

  • Stap 1: Zet een pot op het vuur met water en de geschilde aardappelen, kook deze gaar en zet ze even opzij (giet ze wel af maar hou een klein beetje kookvocht op zij in de pot samen met de aardappelen - ongeveer een 5 tal eetlepels)
  • Stap 2: Neem de gekookte rode bieten uit de verpakking en snij deze in mooie vierkante blokjes. Stamp de patatjes fijn met een aardappelstamper en stamp hieronder de rode bieten fijn (niet helemaal als je nog graag een bite hebt) - Als laatste voeg je de waterkers toe en kruid je de puree een beetje af met peper, zout en paprikapoeder. Als je tegen knoflook kan is knoflookpoeder of een vers knoflookteentje hierbij ook zeer lekker.
  • Stap 3: Bak dan de zalm gaar in een pan (afhankelijk van de dikte kan de gaartijd wijzigen). Het lekkerst is de zalm als je deze gaarbakt en langs binnen nog niet helemaal doorbakt. Door deze dan even te laten rusten met een deksel op de pan gaart deze mooi door en blijft ze lekker sappig.

Een lekker en kleurrijk plaatje, deze rode bietenpuree met versgebakken zalm.