Gebakken havermoutpap met banaan, chocolade en pinda

Een herfstig ontbijtje, als het kouder buiten wordt eet ik ook graag een lekker warm ontbijt. Deze baked oats zijn echt een aanrader met banaan, chocolade en pindakaas. Een momentje heerlijk genieten als je het mij vraagt!

Ingrediënten (1p)

  • Glutenvrije havermout: 15 gr
  • Kokospoeder: 10 gr
  • Ongezoete amandelmelk: 150 ml
  • Banaan: 1 stuk
  • Chocolade: Een stukje
  • Chiazaad: 1 el
  • Pindakaas: 1 el
  • Kaneel: 1 tl

Bereidingswijze

Stap 1:
Voor dit recept is een blender zeer handig, doordat je alles in één keer in de blender kan doen is het extra snel klaar. (Indien je geen blender hebt kan je ook een staafmixer gebruiken)

Stap 2:
Neem 1/2 van de banaan. Hoe rijper de banaan is, hoe zoeter het gebakje zal zijn. En doe deze banaan in de blender, voeg hier de havermout, kokospoeder en chiazaad aan toe. Blend dit even kort door zodat de banaan al zacht gemixed is en dit kort gemengd is.

Stap 3:
Voeg dan de ongezoete amandelmelk toe, de eetlepel pindakaas en het theelepeltje kaneel. Blend dit nog even kort door en zorg ervoor dat je een glad mengsel hebt (dit is vrij lopend maar dat is normaal)

Stap 4:
Doe dit in een klein ovenschaaltje of grote tas en voeg hierbij wat chocoladebrokjes (je kan kiezen welke chocolade maar ik kies meestal voor pure chocolade - melkchocolade is niet zo gemakkelijk melkvrij te vinden). Roer dit even kort door en plaats dit in een voorverwarmde oven van 200°C. voor ongeveer 20 minuutjes. Ondertussen kan je je al gaan douchen of even opruimen (hoe gemakkelijk is dat niet, de oven doet de rest van het werk).

Stap 5:
Tijd om te serveren, haal je gebakken havermout uit de oven en snij de resterende banaan in schijfjes. Werk af met nog wat chocolade en pindakaas.

Mijn favoriete herfstrecept

Toen ze aan mij vroegen wat mijn favoriete herfstrecept was, was het even moeilijk kiezen. Ik hou dan ook van de herfst, de koude dagen, de mooie kleuren buiten,... En heel af en toe ook eens een goede regenbui waardoor je kletsnat thuis toekomt.

Dit artikel maakt deel uit van #wijbloggenglutenvrij - hier kan je de andere artikels terugvinden: