Worteltaart havermoutpap met rozijnen en banaan

In het najaar heb ik ook wel zin in een lekker hartverwarmend ontbijt. Combineer dit met een superlekker gebak en je krijgt een lekkere havermoutpap zonder suiker maar met een gezonde portie groentes.

Ingrediënten

  • Glutenvrije havermout: 40 gr
  • Ongezoete amandelmelk: 200 ml
  • Rozijnen: Een handvol
  • Wortels: 2 stuks
  • Banaan: 1/2 stuk
  • Speculaaskruiden: 2 tl

Bereidingswijze

Stap 1:
Rasp als eerste de 2 wortels - hoe fijner je rasp - hoe fijner je pap wordt. Ik hou wel van een bite dus deze rasp mag vrij grof zijn.

Stap 2:
Neem de havermout en de speculaaskruiden en doe deze in een pan, voeg hierbij de ongezoete amandelmelk toe en de rozijnen. Voeg als laatste de wortelrasp toe en zet dit pannetje op het kookvuur.

Stap 3:
Warm deze pap voorzichtig op en laat deze rustig indikken en opwarmen. Roer terwijl deze pap voorzichtig indikt zodat deze gelijkmatig opwarmt en niet verbrand. (Ik laat vaak deze havermoutpap al de nacht ervoor weken - met alle ingrediënten toegevoegd, zo is je pap de volgende ochtend zeer snel klaar en kruipt de zoete smaak van de rozijntjes in de havermoutpap.)

Stap 4:
Als de pap voldoende ingedikt is (dit kan je een beetje naar eigen gevoel doen - wil je een dikkere pap dan laat je het iets langer op het vuur) kan je deze van het vuur halen en in een kommetje doen. (wil je niet dat de pap zeer snel afkoelt - plaats het kommetje dan enkele seconden in de microgolf zodat dit een beetje voorverwarmd is).

Werk af met de halve banaan en wat rozijntjes. Deze pap is heerlijk als hij lekker warm is.

Speculaaskruiden?

Ja hoor, je kan op meerdere plaatsen lekkere speculaaskruiden vinden. Ik vind de samenstelling van dille en kamille wel fijn, deze kan je hier terugvinden.

Ongezoete amandelmelk

De wortels en de rozijnen zorgen voor de lekkere zoete toets in deze pap. Ook de afwerking van de banaan maakt het compleet, extra suiker vind ik dan ook niet nodig.

Ik gebruikte deze ongezoete amandelmelk van alpro.

Wortel-bananenbrood muffins

Lust je graag deze hartverwarmende smaken? Deze kan je hier in deze muffins/ bananenbrood ook terugvinden.