cup of tea

Neem jij regelmatig even een rustpauze? Overdag is het een haastig leven van de ene locatie naar de andere. Van de ene meeting naar de volgende. Maar ook dan is het belangrijk om af en toe even bewust adem te halen...

Even een adempauze

Hoe?
Plan bewust je pauze momenten in, we zijn steeds haastiger gaan leven waardoor we eigenlijk geen tijd meer hebben om even adem te halen. Daarom probeer ik regelmatig even een rust moment in te plannen. Zo heb ik bijvoorbeeld een rust moment op mijn vrije dag in het zwembad (zwemmen is voor mij een rustmoment) of bijvoorbeeld tijdens de week eens een luie avond in de zetel genieten.

Plan dit effectief in... Druk een weekplanning af en vul deze even in. Je kan ook bijvoorbeeld een afspraak maken met jezelf en ervoor zorgen dat deze ingepland staat in je agenda online. Zo kan er geen enkel andere activiteit dit moment overnemen.

Wanneer?
Plan dit in op een moment dat voor jou past, elke week ziet er bij iedereen anders uit en het heeft ook vaak te maken met jou eigen levensstijl en gewoontes. Zoek dan ook een vast momentje één maal per week of enkele keren per week. Het hoeft niet lang en veel te zijn maar een me-time moment is zeker en vast niet egoïstisch en nutteloos.

Waarom?

Een me-time moment zorgt uiteindelijk voor meer energie, en zorgt ervoor dat je bewuster omgaat met bepaalde dingen.

Omdat dit even een moment is dat je zelf je batterij kan opladen. De ene persoon geniet van een moment met sport en veel beweging, de ander kan het meest genieten van een leuke film of boek. Zoek voor jou wat het beste past en waar jij het meest van kan genieten. Zo zorg je ervoor dat je tijdig je batterij terug oplaad en nooit zonder stroom komt te zitten wanneer je even moet knallen.

Starten met bewustwording
De eerste stap is bewust worden van het drukke leven en even te kijken wanneer jij voor jezelf iets leuks kan inplannen. Ga bewust om met je tijd en verdoe het niet met dingen die je zelf niet leuk vind. Ok, af en toe moet je iets tegen (of met minder) je zin doen maar dat betekend zeker en vast niet dat dit altijd het geval is. Als je elke dag tegen je zin gaat werken of tegen je zin aan de dag begint is er iets goed fout en dan is het hoog tijd om stappen te zetten.

Tip: Zoek je eigen weg
Iedereen zoekt het best wat voor hem/haar het beste uitkomt. Zo kan ik enorm genieten van deze activiteiten en wissel ik deze vaak af:

  • Zwemmen/ fietsen/ wandelen
  • Boek lezen/ film kijken
  • Bad nemen
  • ...