Suikervrije, melkvrije en glutenvrije Peer-amandelcake

Een lekker eiwit-rijk gerecht met amandelmeel en peer. Fris, glutenvrij, suikervrij en melkvrij genieten!

Ingrediënten

 • Amandelmeel: 125 gram
 • Plantaardige yoghurt: 75 gram
 • Honing: 50 ml
 • Maïsolie: 50 ml
 • Ei: 3 stuks
 • Bakpoeder: 2 tl
 • Peer: 2 stuks

Bereidingswijze

 • Stap 1: Verwarm je oven voor op een temperatuur van 180°C.
 • Stap 2: Meng alle ingrediënten door elkaar, eerst de droge ingrediënten en doe er dan voorzichtig beetje per beetje de eieren, en de yoghurt bij. Laat dit even goed doorkloppen zodat je een goed, klontervrij deeg hebt.
 • Stap 3: Neem de taartvorm en vet deze in met maïsolie, je kan het overtollige vet gemakkelijk wegnemen met wat keukenpapier. Doe het beslag in de taartvorm strijk dit glad. Neem de peer en schil deze, doe deze in 2 stukken en snij deze vier stukken in reepjes (niet helemaal door - zo kan je de 4 stukken gemakkelijk verdelen over het beslag). Druk deze halve peren in het beslag en plaats deze taartschaal in de oven.
 • Stap 4: Bak deze amandelmeelcake voor ongeveer 45 minuten op een temperatuur van 180°C. En laat deze afkoelen in de vorm.

Deze is klaar om te serveren, smakelijk eten.

Wat is het verschil tussen amandelmeel en amandelpoeder?

Amandelpoeder is eigenlijk een restproduct van amandelolie. Amandelmeel (duurder dan amandelpoeder) wordt gemalen van een volledige amandel zonder het vliesje. Daardoor bevat amandelmeel veel meer smaak en voedingstoffen.

Kies daarom voor amandelmeel, dan krijg je extra smaak en voedingstoffen op je bord.