Chocolade bar met marshmallows

Af en toe kan je wel genieten van iets zoet, vol chocolade en met een beetje snoep. Het beste is om dit zelf thuis te maken niet?

Ingrediënten

  • Soja light room: 75 ml
  • Pure chocolade: 150 gr
  • Kokosschaafsel: een beetje
  • Mini marshmallows: een handvol

Bereidingswijze

Stap 1:
Neem de chocolade en de light room en smelt deze samen in de microgolf. Let op dat deze niet verbrand. 

Doe de chocolade en de light room samen in een kommetje en doe dit 40 sec in de microgolf, haal dit potje eruit en roer dit even door. Plaats dit kommetje opnieuw in de microgolf voor ongeveer 20 seconden (roer dit dan opnieuw door) en blijf dit herhalen tot alles goed gesmolten en gemengd is.

Stap 2:
Neem een plat bord of de onderkant van een bakvorm en leg hierop een laagje plastiek folie. (Dit om nadien de chocolade gemakkelijk te kunnen verwijderen).

Stap 3:
Smeer een laagje chocolade op deze plastiek folie uit en beleg deze chocolade met toppings naar keuze. Ik koos deze keer voor mini marshmallows en kokosschilfers.

Stap 4:
Plaats dit in de koelkast om op te stijven voor minstens 2 uurtjes. Nadien kan je dit in stukjes snijden en genieten.

Welke chocolade gebruik ik?

Voor dit recept gebruikte ik de heerlijke chocolade van magic chocolate. Ze hebben verschillende versies, zeker het proberen waard! Alle chocolade is glutenvrij, melkvrij, vegan en met respect voor de natuur gemaakt!

Waarom room in dit recept?

Door room te gebruiken bij dit recept krijg je een zachtere chocoladesmaak omdat deze pure chocolade vrij heftig kan zijn.