Close
Boodschappen mandje fruit-groentes

Winkelen over de grens

Ga jij vaak de grens over naar de winkel? Ik woon vlakbij de nederlandse grens en ga dan ook regelmatig even de grens over voor enkele specifieke producten.

Nederland

  • Albert heijn: Albert heijn heeft heel wat producten van eigen merk. Hier kan je enkele glutenvrije producten terugvinden: Glutenvrij albert Heijn Ook andere allergieën en intolleranties komen aan bod, Albert heijn heeft dan ook een zeer simpel systeem ingevoerd met een glutenvrij en melkvrij logo op de verpakking. Zo kan je heel wat sneller winkelen.
  • Jumbo: Ook bij jumbo kan je heel wat glutenvrije producten vinden, ze hebben glutenvrij gebak. En neem zeker en vast een kijkje bij andere intoleranties en/of allergieën. Je zal verrast zijn hoeveel producten je kan terugvinden.

Albert Heijn

Eén van mijn favorieten om mee te bakken.

Jumbo

Ook jumbo heeft een verpakking van eigen merk.

Engeland

  • Sainsbury's: In de grotere sainsbury's kan je zeker en vast terecht. Je kan deze producten terugvinden onder de noemer free from. In de grotere sainsburry's heb je het grootste gamma.
  • Tesco: Tesco heeft een uitgebreid free from gamma, deze producten zijn vrij van meerdere allergenen/ intolleranties zoals brood, koekjes, pasta, maar ook kant-en-klare gerechten,...

Sainsbury's

Sainsbury's heeft een heel gamma aan vegan kaas, ik heb ze nog niet allemaal kunnen proberen maar dat is een kwestie van tijd.

Tesco

Witte chocolade die vrij is van gluten en melk? Ja hoor tesco heeft deze in zijn gamma.

  • Wholefoods market: Ben je hier al eens binnen gestapt? DIt is echt hemel op aarde, pure voeding die vrij is van meerdere allergieën/ intoleranties,... De volgende keer dat ik hier binnen stap neem ik zeker en vast een grote koffer mee.

Tips?

Heb jij nog een favoriete winkel in het buitenland? Zoals je kan zien moet ik nog volop de wereld ontdekken, geef gerust een berichtje...

#wijbloggenglutenvrij

Dit artikel was onderdeel van #wijbloggenglutenvrij - het thema was glutenvrij winkelen in het buitenland. De andere blogs kan je hier terugvinden:

1 thought on “Winkelen over de grens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *