Honing-mosterd dressing

Gepubliceerd door RoseLicious op

Honing-mosterd dressing

Deze dressing zou ik bijna combineren met alles, lekker in een wrap, lekker bij een warm gerecht die wel wat frisheid of pit kan gebruiken...

Ingrediënten

  • Honing: 1 el
  • Mosterd: 1 el
  • Bieslook: 1 el (optioneel)
  • Olijfolie: 4 el
  • Limoensap: 2 el
  • Peper en zout: naar smaak

Bereidingswijze

  • Stap 1: Snij de bieslook fijn, dit ingrediënt is optioneel - dus als je het niet goed verdraagt kan je het gerust weglaten - het zorgt voor een extra frisse smaak en een kleine touch.
  • Stap 2: Meng de honing, mosterd en olijfolie samen. Voeg hierbij het limoensap toe (ben je een grotere fan van citroensap - gebruik dan citroensap in de plaats).
  • Stap 3: Voeg bij dit mengsel bieslook toe en kruid af met peper en zout. Je kan deze dressing gebruiken voor verschillende gerechten - bijvoorbeeld bij deze tomaat garnaal met een twist.

Is elke olijfolie dezelfde?

Elke olijfolie is zeker en vast niet dezelfde. In dit artikel kan je meer tips vinden om een kwaliteitsvolle olijfolie te kopen en te gebruiken.

Kan ik deze dressing lang bewaren?

Ik maak graag alles vers, maar heb je wat over. Gooi dit dan zeker niet weg. Je kan deze dressing gerust bewaren in een afgesloten pot in de koelkast tot 2 weken.

1 reactie

Papillot van zalm en asperges – RoseLicious · 10 september 2018 op 18:44

[…] maakte al eens eerder een honing-mosterd dressing – het receptje kan je hier […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *