witloof - appel en hamburger

Een hartige en zoete combinatie die ideaal is voor je favoriete burger. Ik at deze met een kippenburger maar je kan dit gemakkelijk combineren met jou favoriete hamburger of vegan burger.

IngrediΓ«nten

  • Witloof: 2 stronkjes
  • Appel: 1 stuk
  • Kippenburger: 1 stuk
  • Rode biet: naar smaak
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Stap 1:
Start met de witloof, we gaan deze aanstoven in een pan maar voordat we hieraan beginnen is het belangrijk om het bittere hart eruit te snijden. Neem de witloof stronk en snij deze in 2, snij het harde hart hieruit en leg deze witloof stronkjes na het wassen met de platte kant in de opgewarmde pan. (Je kan deze witloof bakken in een beetje olijfolie of een beetje margarine). Laat deze witloof even aanstoven op een laag vuurtje en draai deze op tijd om.

Stap 2:
Neem dan de appel en snij deze in schijfjes, Voeg deze schijfjes toe in je pan met witloof en zet het kookvuur iets harder zodat de appeltjes kunnen bakken. Doordat je de witloof even laat meebakken karameliseert dit een beetje.

Stap 3:
Tijdens dat de appteltjes en het witloof even bakt kan je de burger gaar bakken. De baktijd van deze burger hangt af van de soort burger.

Stap 4:
Werk dit gerecht af door de gebakken appeltjes onderaan te leggen, leg hierop de witloof (kruid dit met wat peper en zout) en leg daarbovenop de burger. Werk dit af met wat geraspte biet, geraspte wortel of wat sla blaadjes en je hebt een lekker/ origineel gerecht om te serveren. Smakelijk eten!