Ice cups met chocolade, pindakaas en koekjes

Een smaakbom in een kleine cup, deze cookiecup combineerd kokos, chocolade, pindakaas en koekjes. Is dat geen winnner?

Ingrediënten

  • Restje glutenvrije-melkvrije koekjes: 150 gram
  • Margarine: 50 gram
  • Kokosijs: 200 gram
  • Pure chocolade: 150 gram
  • Pindakaas: 50 gram

Bereidingswijze

  • Stap 1: Neem het restje glutenvrije/ melkvrije koekjes en mix deze fijn in de blender. Voeg hier de margarine aan toe en laat dit mengen tot dit een mooie "klomp" deeg vormt.
  • Stap 2: Neem je cupcake vormpjes (ik heb ze gemaakt met silicone cupcake vormpjes maar je kan dit ook met papieren vormpjes doen) en doe in elke cupcake vorm (+/- 12) een laagje van het koekjes mengsel en druk dit goed plat.
  • Stap 3: Laat dit ongeveer een 20 minuutjes in de diepvriezer opstijven (in de koelkast kan ook maar dan duurt het iets langer). Haal ondertussen het kokosijs uit de vriezer en laat dit even opwarmen op kamertemperatuur (let op - ook niet te vloeibaar want anders moet het te lang opstijven).
  • Stap 4: Als het koekjesmengsel voldoende is opgesteven kan je hierop een laagje kokosijs toevoegen. Laat dit opnieuw opstijven in de diepvriezer voor ongeveer 30 minuutjes (of tot het helemaal bevroren is).
  • Stap 5: Haal dit opnieuw uit de diepvriezer en voeg hier een laagje pindakaas aan toe. Smelt ondertussen de chocolade als je dit terug even in de diepvriezer plaatst. Doe als laatste een laagje chocolade bovenop en laat dit nog even opstijven. Als de chocolade opgesteven is kan je dit uit de vriezer rechtstreeks serveren. Let op - gevaarlijk verslavend...

Kan ik de pindakaas vervangen?

Ja hoor, ben je geen pindakaas fan? Probeer deze dan even te maken met een beetje confituur? Ook overheerlijk!