Vegan basilicum pesto

Gepubliceerd door RoseLicious op

Vegan basilicum pesto

Een melkvrije pesto, deze is bijna niet te vinden in de winkel. Daarom besloot ik deze dan ook eens zelf te maken. Hierbij een simpel receptje van een smakelijk extraatje.

Ingrediënten

  • Olijfolie: 5 el
  • Verse basilicum: 3 handen
  • Knoflookpoeder: 1 tl
  • Pijnboompitten: 30 gr
  • Zout en peper: naar smaak

Bereidingswijze

  • Stap 1: Rooster de pijnboompitten 10 minuutjes op 180°C. in een voorverwarmde oven tot deze goudbruin zien.
  • Stap 2: Neem de basilicum en snij hier alle blaadjes van. Stop deze samen met de olijfolie in de blender en maal dit tot een glad geheel. 
  • Stap 3: Voeg hierbij de pijnboompitten toe en maal dit fijn. Als je een gladde pesto wil mag je dit best wel even laten malen (regelmatig eens rondroeren zodat alle stukjes verdwijnen). Ik hou best wel van een vrij grove pesto dus ik maal dit niet superlang.
  • Stap 4: Kruid deze pesto dan naar smaak met knoflookpoeder (ik gebruikte 1 theelepel) en met peper en zout.

Waarom rooster ik de pijnboompitten?

Door de pijnboompitten te roosteren is het gemakkelijker deze te vermalen en bevatten ze meer smaak.

Waarom rooster ik de pijnboompitten?

Door de pijnboompitten te roosteren is het gemakkelijker deze te vermalen en bevatten ze meer smaak.

Kan ik het knoflookpoeder weglaten?

Natuurlijk, je kan het knoflookpoeder perfect vervangen door knoflookolie. 

Wijbloggenglutenvrij

Dit artikel maakt deel uit van de maandelijkse #wijbloggenglutenvrij - nog op zoek achter lekkere zomerse recepten? Deze glutenvrije bloggers deden ook mee:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0