Ideaal voor in de zomer, een lekker verfrissende ijssandwich. Hierbij worden dan ook enkele lekkere dingen gecombineerd. Vergeet zeker niet de andere variaties ook te bekijken!

Ingrediënten

  • Maïswafels: 4 stuks
  • Vegan kokos-ijs: 100 gram
  • Verse frambozen: een handvol

Bereidingswijze

  • Stap 1: 
    Neem de maïswafels uit de verpakking en leg enkele klaar. Dat is gemakkelijker om nadien deze te verwerken als het snel moet gaan.
  • Stap 2: 
    Neem het kokos-ijs, neem dit een kwartiertje voordat je begint met verwerken uit de diepvriezer zodat het een beetje zachter kan worden. Gebruik je niet de volledige pot? Geen probleem, neem dan enkel wat je nodig hebt in een klein kommetje en plaats dit binnen handbereik. Smeer het kokos-ijs open bovenop de maïswafel zodat je een dun laagje ijs krijgt. Heb je graag een dikkere laag, doe gerust!
  • Stap 3: 
    Neem de frambozen en snij deze in 2, schik deze frambozen mooi op je ijssandwich. Deze zorgen voor een lekkere-fruitige toets. Plaats dit in de diepvriezer om het ijs opnieuw goed te laten opstijven voor ongeveer een uurtje. Dit is klaar om te serveren!

Welk chocolade-ijs is vegan en glutenvrij?

Ik gebruikte het kokos-ijs van dokter grunschnabel. Dit ijs is vegan en glutenvrij: snow-white

Je kan dit bijvoorbeeld vinden in de albert heijn in jouw buurt (BE en NL)

Enkele variaties

Ijssandwich met kokos, pindakaas en chocolade

Ijssandwich met framboos, bessen en amandel

Ijssandwich met chocolade, bessen en zaden

Ijssandwich met 3 keer chocolade