Ideaal voor in de zomer, een lekker verfrissende ijssandwich. Hierbij worden dan ook enkele lekkere dingen gecombineerd. Vergeet zeker niet de andere variaties ook te bekijken!

Ingrediënten

  • Maïswafels: 4 stuks
  • Framboos sorbet: 100 gram
  • Amandelschaafsel: een handvol
  • Blauwe bessen: een handvol

Bereidingswijze

  • Stap 1: 
    Neem de maïswafels uit de verpakking en leg enkele klaar. Dat is gemakkelijker om nadien deze te verwerken als het snel moet gaan.
  • Stap 2: 
    Neem de frambozen sorbet, neem dit pas uit de diepvriezer op het moment dat je het gaat verwerken. Sorbet smelt wat gemakkelijker dus moet niet op voorhand uitgehaald worden. Gebruik je niet de volledige pot? Geen probleem, neem dan enkel wat je nodig hebt in een klein kommetje en plaats dit binnen handbereik. Smeer de sorbet open bovenop de maïswafel zodat je een dun laagje ijs krijgt. Heb je graag een dikkere laag, doe gerust!
  • Stap 3: 
    Voeg dan het amandelschaafsel en de blauwe bessen naar keuze toe. Heb je graag nog iets extra? Voeg dan bijvoorbeeld verse citroenschil of een ander zoet/zuurtje toe.

Enkele variaties

Ijssandwich met kokos, pindakaas en chocolade

Ijssandwich met chocolade, bessen en zaden

Ijssandwich met kokos en frambozen

Ijssandwich met 3 keer chocolade