Ijssandwich met chocolade-ijs en granen

Ideaal voor in de zomer, een lekker verfrissende ijssandwich. Hierbij worden dan ook enkele lekkere dingen gecombineerd. Vergeet zeker niet de andere variaties ook te bekijken!

Ingrediënten

 • Maïswafels: 4 stuks
 • Vegan chocolade-ijs: 100 gram
 • Pure chocolade: 150 gram
 • Zadenmengeling: een handvol
 • Bessenmengeling: een handvol

Bereidingswijze

 • Stap 1: 
  Neem de maïswafels uit de verpakking en leg enkele klaar. Dat is gemakkelijker om nadien deze te verwerken als het snel moet gaan.
 • Stap 2: 
  Dan neem je de pure chocolade en laat deze voorzichtig smelten. Je kan deze op 2 manieren smelten: au-bain-marie en in de microgolf. (hieronder vind je hierover meer informatie) Als de chocolade gesmolten is smeer je de maïswafel in met een heel dun laagje. Dit zal er nadien voor zorgen dat je maïswafel iets krokanter blijft, laat dit even stollen in de ijskast of diepvriezer.
 • Stap 3:
  Pak het chocolade-ijs, neem dit een kwartiertje voordat je begint met verwerken uit de diepvriezer zodat het een beetje zachter kan worden. Gebruik je niet de volledige pot? Geen probleem, neem dan enkel wat je nodig hebt in een klein kommetje en plaats dit binnen handbereik. Smeer het chocolade-ijs open bovenop de maïswafel zodat je een dun laagje ijs krijgt. Heb je graag een dikkere laag, doe gerust!
 • Stap 4: 
  Als laatste kan je hierbij nog wat zaden en bessen toevoegen naar keuze, dit is echt wel naar smaak. Ik hou persoonlijk veel van cranberries, zachte rozijnen en pompoenpitten. Deze zijn dan ook een heerlijke combinatie met dit zachte chocolade-ijs. Plaats dit in de diepvriezer om het ijs opnieuw goed te laten opstijven voor ongeveer een uurtje. Dit is klaar om te serveren!

Welk chocolade-ijs is vegan en glutenvrij?

Ik gebruikte het chocolade-ijs van dokter grunschnabel. Dit ijs is vegan en glutenvrij. http://www.grunschnabel.nl/portfolio/chococolate/

Je kan dit bijvoorbeeld vinden in de albert heijn in jouw buurt (BE en NL)

Hoe smelt ik chocolade?

Chocolade kan je op 2 manieren gemakkelijk smelten en op temperatuur brengen.

 • Au-bain-marie: De techniek Au-bain-marie is bevat eigenlijk 2 heel eenvoudige dingen. Je warmt de chocolade op met een onrechtstreekse hittebron. Zo zet je een pot water op het vuur en doe je hierin een kleiner potje. Door de warmte van het water warm je voorzichtig de chocolade op en roer je langzaam de chocolade los. 
 • Microgolf: Bij de microgolf moet je iets voorzichtiger zijn, zorg er dan ook voor dat de chocolade niet verbrand. Doe de chocolade in een klein kommetje en doe dit kommetje in de microgolf voor 30 seconden. Roer dit voorzichtig door met een lepeltje en doe de chocolade dan opnieuw in de microgolf voor 10 seconden. Herhaal dit proces tot de chocolade helemaal gesmolten is.

Enkele variaties

Ijssandwich met kokos, pindakaas en chocolade

Ijssandwich met framboos, bessen en amandel

Ijssandwich met kokos en frambozen

Ijssandwich met 3 keer chocolade